Салат з кальмарами – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково
Пікантний салат з кальмарами і корейською морквою
Салат з кальмарами і корейською морквою – дуже красиве і шалено смачне блюдо. Якщо все робити правильно, то вийде даний делікатесне ласощі, гідне справжніх гурманів. На святковому столі такий салат точно приверне увагу гостей!
Порції:8
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Кальмари – 600 гр.
Морква – 4 шт.
Цибуля – 1 шт.
Оцет – 1 ч. л.
Соєвий соус – 3 ст. л.
Часник – 3 зуб.
Суміш мелених перців – за смаком.
Сіль – за смаком.
Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
Кальмари чистимо, а потім відварюємо протягом 2-3 хв у киплячій воді. Після цього чекаємо, коли вони трохи охолонуть і можна порізати їх на смужки. Відправляємо їх в миску і заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і даємо настоятися 30 хв.
Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на спеціальній корейської тертці.
Цибулю чистимо і ріжемо кільцями або півкільцями, в залежності від розміру цибулини. Відправляємо на сковороду і обсмажуємо. Через пару хвилин додаємо до цибулі моркву і смажимо, поки овочі не стануть м’якими.
Часник пропускаємо через прес.
Перекладаємо цибулю з морквою в тарілку, додаємо готові кальмари. Перемішуємо, заливаємо оцтом, додаємо сіль, перець і часник.