Салат " грибна (лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Простий покроковий рецепт «Лісової галявини» з копченою куркою

Салат «Грибна поляна» з копченою куркою дуже смачний, можна сказати, що це святковий варіант страви, так як він виходить більш пікантним і насиченим, ніж в класичному варіанті, а все завдяки ароматному копченого курячого м’яса!

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче копчене – 150 гр.
  • Печериці мариновані – 1 банка.
  • Консервований горошок – 3-4 ст. л.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Салатні листя – для подачі.

Процес приготування:

  • Відваріть моркву і яйця, остудіть і очистіть. Очистіть сиру цибулю. На дно форми викласти гриби капелюшками вниз.
  • Кріп дрібно нарубаєте і посипте їм гриби так, щоб не було видно ніжок. Змастіть цей шар майонезом.
  • У зварених круто яєць відокремте жовтки від білків. Жовтки розімніть вилкою, а білки натріть на крупній тертці. Спочатку в ємність з салатом викладіть жовтки, їх можна злегка змастити майонезом, а потім викладіть білки і знову додайте майонез. Якщо є необхідність, яйця можна присипати сіллю і чорним меленим перцем (сіль і перець додаються за смаком, в принципі, можна обійтися і без цих інгредієнтів, так як майонез вже містить сіль і має пікантний смак).
  • Нарізану кубиками курячу м’якоть викладіть на салат, а потім цей шар промажте майонезом.
  • Наступний шар – зелений горошок і цибулю, нарізану кубиками. Якщо цибуля гострий, його можна нарізати, залити окропом і відцідити, щоб він позбувся гіркоти. Змастіть цей шар майонезом за смаком.
  • Останній шар – натерта морква. Потім салат добре притисніть зверху, щоб він ущільнився.
  • Плоску велику тарілку, на якій буде подаватися ваша «Грибна галявина», прикрасьте листям кучерявого зеленого салату, щоб створити імітацію зеленого моху. Потім на салатні листя переверніть салат з форми, роблячи це обережно, щоб він не розвалився на частини. Дайте вашому салату трохи постояти, щоб шари просочилися майонезом (можна в холоді), а потім подавайте його до столу.
  • Приємного апетиту!