Салат " грибна (лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Салат «Грибна поляна» з яловичиною на святковий стіл

Якщо вам подобаються листкові салати, то і «Грибна поляна» з яловичиною та печерицями не залишить вас байдужими. Здається, що всі шари складаються з простих інгредієнтів, але, зібрані разом і просочені майонезом, вони перетворюються в дуже поживне домашнє блюдо. Замість печериць можна використовувати і будь-які інші гриби.

Інгредієнти:

  • Мариновані гриби – 1 баночка.
  • Зелень цибулі і петрушки – за смаком.
  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
  • Майонез – для змазування шарів.
  • Огірки (солоні, мариновані або свіжі) – 150 гр.
  • Яловичина відварна – 200-250 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Листя салату для прикраси.

Процес приготування:

  • Відваріть картоплю і моркву в одній ємності, а яйця і яловичину в окремих ємностях. Варіть яловичину, помістивши її в окріп разом зі спеціями і сіллю. Відварені продукти остудіть, яйця і овочі очистіть, подрібніть на крупній тертці.
  • Печериці обмийте від рідини і обсушіть.
  • Харчовою плівкою вистелити форму для салату, потім її можна злегка змастити рослинним маслом, щоб салат легко вдалося вийняти. Печериці капелюшками вниз викладіть на дно форми.
  • Зелень промийте, поріжте, викладіть на гриби. Картопля очистіть від лушпиння і натріть, викладіть на зелень, промажте майонезом.
  • Яйця повинні бути зварені круто, їх потрібно очистити і також натерти, рівномірно розподілити по салату, промазати тонким шаром майонезу.
  • Моркву також очистіть, натріть на тертці і розподіліть по салату, промазавши майонезом. Так само поступите і з огірками (використовуйте для салату будь огірки по вашому смаку, враховуючи, що сирі додадуть салату нотки весняної свіжості).
  • Відварену яловичину охолодіть в бульйоні, щоб вона була соковитіше, потім дрібно наріжте і викладіть наступним шаром в салат, не забувши зверху трохи змастити майонезом.
  • Останній шар – натертий твердий сир, його потрібно добре розрівняти і промазати майонезом, а потім затягнути салат харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 години для просочення (якщо потрібно, приготуйте такий салат ввечері – простоявши ніч у холодильнику, він стане тільки краще).
  • На плоске блюдо викладіть листя зелені, потім на них переверніть салат з миски, видаліть плівку. Грибочки прикрасьте петрушкою або кропом.
  • Приємного апетиту!