Салат " грибна (лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Як смачно приготувати салат «Грибна поляна» з шинкою?

Салат «Грибна поляна» з шинкою, грибами, сиром і зеленою цибулею – це чудова страва, як до свята, так і до звичайного сімейного вечері, він неодмінно покращить собою будь-який стіл і додасть йому красивий і дуже апетитний вигляд. А вже його смак вас і ваших гостей точно не розчарує!

Інгредієнти:

  • Печериці мариновані – 1 банка.
  • Шинка куряча або свиняча – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100-150 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль і перець – за смаком.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.

Процес приготування:

  • Якщо у вас для складання салату немає глибокої рознімної форми, тоді будь-яку круглу миску намажте олією (а також її можна вистелити харчовою плівкою). Першим шаром потрібно викласти печериці мариновані, капелюшками вниз. Грибний шар присипте рубаним зеленим цибулею, зверху цибулю можна трохи обмазати майонезом, щоб салат добре тримався.
  • Поверх цибулі викладіть зварені круто курячі яйця, натерті на великій тертці, повапните їх майонезом і ущільніть; потім йде шар тертого твердого сиру, який теж потрібно не забути обмазати майонезом.
  • Далі – шинка, нарізана дрібно + майонез.
  • Відварна терта морква + майонез.
  • Останній шар – відварені, натертий на тертку картоплю, його змащувати не потрібно, але можна присолити і поперчити за смаком. Також можна солити і перчити за смаком кожен шар, якщо є необхідність. Готовий салат укрийте харчовою плівкою і поставте на 30-60 хвилин на холод, щоб шари склеїлися і просякли.
  • Салат перевертається з миски на плоску тарілку і прикрашається дрібно нарізаною зеленою цибулею перед подачею на стіл.
  • Приємного апетиту!