Салат " грибна (лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково
Дуже смачний салат «Грибна поляна» з печерицями і плавленим сиром
Салат «Грибна поляна» з плавленим сирком можна подавати до столу як в класичному варіанті – з печерицями, так і з будь-якими іншими грибами, якими він прикрашається зверху. Ми пропонуємо варіант цієї страви з опеньками, але ви можете використовувати не тільки мариновані гриби, а також і обсмажені, наприклад, лисички. Кількість інгредієнтів можна зменшити або збільшити в залежності від числа їдців. Даний варіант салату «Грибна поляна» не перевертається за рахунок використання сервіровки кулінарного кільця.
Інгредієнти:
Сирок плавлений – 2 шт.
Куряча грудка – 200 гр.
Опеньки мариновані – 1-2 баночки.
Огірок маринований – 3 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Морква – 2-3 шт.
Яйця курячі – 4 шт.
Майонез – 250 гр.
Кріп – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для початку зробіть всю підготовчу роботу, відваривши, остудити і очистити моркву, картоплю і яйця. На низ сервіровки кільця викладається натертий на тертці картоплю, потім він ущільнюється і змащується трохи майонезом (або покривається сіточкою з майонезу). Кожен шар можна за смаком посолити і поперчити.
Мариновані огірочки дрібно наріжте і викладіть другим шаром, трохи уплотнив їх (сіточка з майонезу поверх шару – за бажанням).
Яйця потрібно розділити на білки і жовтки, потім покришити окремо і викласти на огірки, покривши їх майонезній сіточкою. Далі йде шар моркви, натертої на тертці. Майонез – за бажанням.
Плавлений сир, натертий на крупній тертці, викладіть на салат в останню чергу, ущільніть салат і трохи зверху змастіть майонезом.
Щоб салат добре просочився, його потрібно помістити в холод на кілька годин, але попередньо зверху посипати дрібно рубаним кропом. Щоб кріп не зів’яв, затягніть кільце з салатом харчовою плівкою або накрийте щільною кришкою.
Незадовго перед подачею зніміть з салату сервірувальне кільце, боки трішки змастіть майонезом і присипте рубаним кропом (майонез потрібен, щоб кріп не опадав). Якщо на смак вам здасться, що гриби дуже просочилися маринадом і стали кислими, їх потрібно добре промити, на півгодини залити кип’яченою холодною водою, а потім обсушити, відкинувши на друшляк. Далі гриби підсолити, поперчіть за смаком і заправте рослинним маслом, а потім викладіть зверху на салат, формуючи красиву грибну «галявину».
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас є велика сервірувальне кільце або роз’ємна форма для випічки тортів, тоді краще всього використовувати ці кулінарні пристосування, щоб салат мав у результаті красиву, рівну форму.