Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Листковий салат Цезар на святковий стіл
Салат «Цезар» можна зробити і листковим. Він більш святково і красиво виглядає на столі. Для шарів, крім загальноприйнятих салату з курки, сухариків і «Пармезану», можна використовувати креветки, шинку, солодкий перець і огірки. Сміливо фантазуйте.
Інгредієнти:
Листовий салат – 100 р.
Сир «Пармезан» – 50 р.
Батон – ½ шт.
Куряче м’ясо, креветки і т. д. – за смаком.
Для соусу:
Оливкова олія – 2/3 ст.
Лимон – ½ шт.
Часник – 1 зубок.
Гірчиця – 1 ч. л.
Цукор – ½ ч. л.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
У батона зріжте шкірку і наріжте його кубиками 1х1 див. Покладіть кубики на деко, збризніть оливковою олією, посипте спеціями і запечіть в духовці до золотистого кольору.
У великий стакан помістіть два курячих жовтка, додайте сік половинки лимона, подрібнений часник, гірчицю, сіль, перець і цукор, збийте блендером.
Потім додайте до цієї суміші, наливаючи маленькими порціями, оливкову олію і збийте все до консистенції рідкої сметани.
Сир подрібнити на дрібній тертці.
Салатні листя промийте в холодній воді, серветкою видаліть зайву вологу, порвіть їх на шматочки і покладіть першим шаром на велике блюдо. Салат полийте приготованим соусом.
На них розкладіть м’ясо курки, варені креветки або інші м’ясні продукти за своїм бажанням. Нанесіть на м’ясо тонкий шар соусу.
У наступний шар укладіть сухарики і трохи полийте їх соусом.
Останнім шаром розкладіть натертий «Пармезан» і на нього вилийте решті соус.
Салат відразу подавайте до столу, інакше сухарики можуть стати м’якими.