Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Листковий салат Цезар на святковий стіл

Салат «Цезар» можна зробити і листковим. Він більш святково і красиво виглядає на столі. Для шарів, крім загальноприйнятих салату з курки, сухариків і «Пармезану», можна використовувати креветки, шинку, солодкий перець і огірки. Сміливо фантазуйте.

Інгредієнти:

  • Листовий салат – 100 р.
  • Сир «Пармезан» – 50 р.
  • Батон – ½ шт.
  • Куряче м’ясо, креветки і т. д. – за смаком.

Для соусу:

  • Оливкова олія – 2/3 ст.
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

  • У батона зріжте шкірку і наріжте його кубиками 1х1 див. Покладіть кубики на деко, збризніть оливковою олією, посипте спеціями і запечіть в духовці до золотистого кольору.
  • У великий стакан помістіть два курячих жовтка, додайте сік половинки лимона, подрібнений часник, гірчицю, сіль, перець і цукор, збийте блендером.
  • Потім додайте до цієї суміші, наливаючи маленькими порціями, оливкову олію і збийте все до консистенції рідкої сметани.
  • Сир подрібнити на дрібній тертці.
  • Салатні листя промийте в холодній воді, серветкою видаліть зайву вологу, порвіть їх на шматочки і покладіть першим шаром на велике блюдо. Салат полийте приготованим соусом.
  • На них розкладіть м’ясо курки, варені креветки або інші м’ясні продукти за своїм бажанням. Нанесіть на м’ясо тонкий шар соусу.
  • У наступний шар укладіть сухарики і трохи полийте їх соусом.
  • Останнім шаром розкладіть натертий «Пармезан» і на нього вилийте решті соус.
  • Салат відразу подавайте до столу, інакше сухарики можуть стати м’якими.
  • Приємного апетиту!