Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий рецепт Цезаря з пекінською капустою і куркою
У цьому рецепті вам пропонується приготувати цей ефектний і смачний салат на основі соковитою пекінської капусти. Куряче філе і білий хліб для нього обсмажуються на сухій сковороді без додавання масла. Салат заправляється соусом на основі майонезу.
Інгредієнти:
Філе курки – 200 р.
Капуста пекінська – 150 р.
Багет або батон – 5 скибочок.
Твердий сир тертий – 4 ст. л.
Помідори черрі – 7 шт.
Майонез – 3 ст. л.
Часник – 4 зубки.
Лимон – ½ шт.
Соєвий соус – 1 ч. л.
Сіль, перець, італійські трави – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, складіть у тарілку, посипте по своєму смаку сіллю, перцем і додайте соєвий соус. Шматочки м’яса перемішайте і залиште на 15 хвилин для маринування.
Потім обсмажте їх до рум’яного кольору на сухій сковорідці. При обсмажуванні шматочки обов’язково перемішуйте. Обсмажене м’ясо перекладіть окрему тарілку.
Скибочки батона поріжте невеликими кубиками і обсмажте їх на сухій сковорідці до легкого хрусткого стану.
Пекінську капусту промийте, обсушіть серветкою і наріжте у вигляді великих квадратів. Капусту викладіть на блюдо для салату.
Помідори промийте, розріжте на половинки і укладіть на блюдо поверх капусти.
Потім перекладіть на блюдо приготовані з батона сухарики і обсмажені шматочки курячого філе.
Для приготування соусу для заправки салату в піалу покладіть вказану кількість майонезу. Додайте сік половинки лимона, подрібнений часник і по своєму смаку сіль і чорний перець. Все добре перемішайте.
Потім налийте соус дві ложки води, покладіть 2 столові ложки натертого твердого сиру і ще раз перемішайте.
Додайте в соус дві ложки оливкової олії, дрібку італійських трав, перемішайте і спробуйте на смак.
Отриманим соусом полийте салат на блюдо і посипте зверху дрібно натертим сиром.
Салат можна подавати до столу. Перемішайте його тільки перед їжею.