Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як приготувати справжній соус для салату Цезар?
Основним секретом смачного салату «Цезар» є приготування соусу. На підставі цього класичного рецепту соусу ви можете створювати різні кулінарні шедеври. Для правильного його приготування потрібні спеціальні інгредієнти, обов’язково ворчестерський соус. Його багатокомпонентний склад, тому приготувати його в домашніх умовах практично неможливо, краще придбайте його в супермаркеті.
Інгредієнти:
Оливкова олія – 100 мл
Соус «Ворчестер» – 2 ч. л.
Часник – 2 зубки.
Яйце – 2 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Анчоуси (філе) – 4 шт.
Лимон – ½ шт.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
Тупу сторону кожного яйця акуратно проколіть голкою і опустіть їх в крутий окріп. Потім вогонь під каструлькою вимкніть і потримайте яйця ще 1 хвилину, а потім перекладіть в холодну воду. Для цього соусу потрібно, щоб білок тільки трохи загус.
Яйця перекладіть в окрему мисочку.
Почистіть часник, подрібніть на часничниці і додайте до яєць.
У цю суміш додайте сік половинки лимона, гірчицю і дрібно нарізане філе анчоусів.
За допомогою заглибного блендера все це добре збийте.
Потім, не припиняючи збивати, наливайте тонкою цівкою до соусу оливкова олія.
До кінця збивання додайте в збиту масу соус «Ворчестер», трохи солі і перцю. Можете підсилити аромат дрібкою сухих трав.
Приготовленим соусом заправляйте «Цезар» перед самою подачею до столу.