Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою
У даному рецепті вам пропонується внести нову ізюминку у цей модний і шикарний салат – приготувати його з копченою куркою. Звичайно, краще використовувати справжню копчену курку, придбану на ринку, а не сурогат у вакуумній упаковці.
Інгредієнти:
Курка копчена – 250 р.
Батон – ½ шт.
Листовий салат – 100 р.
Твердий сир «Пармезан» – 50 р.
Яйце – 2 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Оливкова олія – 2/3 ст.
Лимон – ½ шт.
Часник – 2 зубки.
Помідори – за бажанням.
Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
У батона видаліть шкірку і наріжте його на невеликі кубики. Якщо у вас свіжий батон, то руками розділіть м’якуш на шматочки.
Помістіть шматочки батона на деко, злегка збризніть рослинним маслом, посоліть і запечіть в духовці до рум’яного кольору. Шматочки потім остудіть.
Шматок копченої курки розділіть руками на шматочки.
Натріть на дрібній тертці твердий сир.
Листовий салат промийте, обсушіть серветкою і розірвіть на 4 шматочки кожен листок.
Соус для заправки зробіть із двох жовтків або з цілого яйця, витриманого в окропі протягом 1 хвилини. Спочатку збийте жовтки з гірчицею і лимонним соком, а потім, продовжуючи збивати, додайте до них поступово потрібну кількість оливкової олії. Отриману заправку по своєму смаку посоліть, посипте перцем і додайте подрібнений зубок часнику.
Листя салату викладіть на блюдо, полийте приготованою заправкою і перемішайте.
Поверх їх розкладіть шматочки копченої курки і сухарики.
Салат ще раз полийте заправкою і посипте натертим сиром. За бажанням можете прикрасити салат помидорными часточками.