Салат цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Салат Цезар з твердим сиром Пармезан і сухариками

Цей рецепт «Цезаря» – класичний, найулюбленіший і найпопулярніший. Важливим моментом його приготування є приготування соковитої курячої грудки. Соус для салату готуємо з додаванням гірчиці, адже без соусу страва буде прісним і несмачним.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 300 р.
  • Сир «Пармезан» – 150 р.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Батон або багет – 1 шт.
  • Листя салату – 150 р.
  • Сіль, перець і спеції – за смаком.

Для соусу:

  • Часник – 3-4 зубки.
  • Оливкова масло – ½ ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1.5 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

  • Курячу грудку очистити від жиру і плівок, промийте і просушіть рушником.
  • М’ясо посипте спеціями за смаком, покладіть в поліетиленовий пакет і на 2-3 години помістіть в холодильник для маринування.
  • Потім, мариноване м’ясо наріжте на шматочки поперек волокон і обсмажте на сковороді без додавання масла. Можна грудку поварити в підсоленій воді, а потім порізати на шматочки і обсмажити їх, але також без масла.
  • Батон або багет поріжте на кубики розміром 1х1 см, трохи полийте маслом, змішаним із сіллю і подрібненим часником, і запечіть в духовці при 180°С протягом 5 хвилин, щоб вони стали хрусткими.
  • Половину «Пармезану» подрібніть на дрібну тертку, а другу половину наріжте на невеликі тонкі пластинки.
  • Для приготування соусу в чашу блендера покладіть подрібнений часникодавку часник, сік половинки лимона, оливкова олія, яйце, гірчицю, цукор, перець, сіль і збийте все в густу однорідну масу.
  • Листя салату промийте в холодній воді, обсушити і нарвете руками на шматочки.
  • На велике блюдо покладіть салатні листя і полийте їх приготованим соусом.
  • На листках салату розкладіть обсмажені скибочки курки, платівки сиру, розрізані на половинки помідори і сухарики.
  • Салат полийте ще раз соусом і посипте натертим «Пармезаном».
  • Приємного апетиту!