Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото

З чим їдять сациві?

Як правило, сациві не є буденною стравою, найчастіше його готують на свята, дотримуючи всі нюанси приготування і витримуючи потрібні пропорції продуктів.

Оскільки сациві, приготоване з куркою, є закускою і подається в холодному вигляді, іноді виникають питання, з чим його подавати до столу. Традиційно кожен гість накладає сациві собі окремо в глибоку тарілку. До гострої закуски подають свіжоспечений хліб домашній, тонкий лаваш або коржі з кукурудзяного борошна. Їх умочують в горіховий соус, а саму курку їдять руками. Крім того, у будній день, дотримуючись національний колорит, до сациві можна приготувати гомі – кукурудзяну кашу начебто мамалиги. Також гарним супроводом до курки в горіховому соусі будуть хачапурі, приготовлені вдома своїми руками.

Якщо немає часу або бажання дотримуватися традиційні тонкощі, сациві можна подавати зі свіжим житнім хлібом, батоном, хлібцями або злегка обсмаженими тостами. До закуски також відмінно підійде куплений в магазині пишний лаваш або сирна коржик.

Не варто псувати смак страви, закушуючи його вареною або смаженою картоплею, круп’яними гарнірами або відварними макаронами, адже це перетворює його з пряною східної закуски в звичайну тушковану курку і вбиває весь смак.