Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото
Покроковий рецепт сациві з куркою і гранатом
Популярним поєднанням для сациві є куряче м’ясо в гранатово-горіховому соусі. Такий соус, присмачений пряностями, надає курці незвичайний кисло-солодкий смак з горіховими нотками. З приправами можна експериментувати на свій смак.
Час готування: 1 година 15 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Куряча тушка – 1-1,5 кг;
Сік гранатовий – 1 склянка;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Горіхи волоські очищені – 0,5 склянки;
Часник – 3 зубчики;
Зелень кінзи, петрушки – 7 г;
Насіння коріандру – 0,5 ч. л.;
Шафран – 0,5 ч. л.;
Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.;
Перець червоний гострий – 1 щіпка;
Сіль – за своїм смаком;
Зерна граната – для прикраси.
Процес приготування:
Підготувати всі продукти. Якщо горіхи куплені цілими, очистити від шкаралупи і перегородок. Очистити і вимити часник з цибулею, зелень промити і обсушити.
Курку промити в холодній воді і обсушити на паперових рушниках. Нарізати курячу тушку шматками, знову промити і дати стекти воді.
У товстостінній каструлі нагріти олію, встановити максимальний вогонь і обсмажити курку. Додати дрібно нарізану цибулю (половину цибулини відкласти в сторону) і зменшити вогонь. Курка повинна пустити сік, якщо цього не сталося, потрібно додати трохи води. Посолити, закрити кришкою і тушкувати курятину близько півгодини або до готовності.
Волоські горіхи порубати до дрібної крихти в блендері або кухонному комбайні змішати з дрібно нарізаним або натертим на дрібній тертці часником. Половину цибулини дрібно покришити, обсмажити на сковороді до рум’яного кольору. Додати цибулю до горіхів. Покласти в майбутній соус сіль, насіння коріандру, порошок червоного перцю, хмелі-сунелі і шафран, влити гранатовий сік. Все ретельно розмішати до однорідності, можна збити в блендері.
За 10 хв. до закінчення приготування курки полити м’ясо в каструлі приготованим соусом, перемішати. Тушкувати 10 хв. на слабкому вогні під прикритою кришкою, періодично перемішуючи. Якщо соус вийшов рідкуватим, час приготування можна трохи збільшити, щоб зайва волога встигла випаруватися з соусу. Посипати блюдо нашаткованої зеленню, перемішати.
Подавати закуску в холодному вигляді, посипавши її цілими зернами граната.