Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото
Простий і смачний рецепт приготування сациві з курки з майонезом
Курка з майонезом ‑ звичне поєднання для людей пострадянського простору, а сациві з курки з додаванням майонезу в соус виходить не тільки ніжним і пряним, але і дуже ситним, соковитим стравою. У соус додаються горіхи, гранатовий сік, ароматні трави начебто естрагону і чебрецю. Справжній східний колорит з російським акцентом.
Час готування: 1 година 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Ніжки курячі – 850 м;
Горіхи волоські – 450 г;
Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
Гвоздика – 10 бутонів;
Часник – 5 зубчиків;
Лавровий Лист – 4 шт.;
Сіль морська – 1 ч. л.;
Майонез – 50 г;
Чебрець – 1 ч. л.;
Перець, мелений червоний – 0,5 ч. л.;
Естрагон – 1 ч. л.;
Масло вершкове – 10 г;
Кориця мелена – 0,3 ч. л.;
Сік гранатовий – 1 ст. л.;
Перець чорний мелений – 1 ч. л.;
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
Коріандр (зерна) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Курку промити, залити холодною водою і довести до кипіння, шкірку можна попередньо прибрати.
Цибулю очистити, взяти 1 цибулину і увіткнути в неї 5 бутонів гвоздики.
Злити з курки воду після закипання разом з піною й знову залити ніжки холодною водою в обсязі 1,5 л.
Довести воду до кипіння, зменшити вогонь. Покласти в киплячу воду до курки цибулю з гвоздикою.
Відправити в каструлю лаврове листя.
Всипати сушений естрагон.
Додати в бульйон чебрець. Перемішати і варити близько півгодини, акуратно знімаючи піну.
Після варіння дістати курку з каструлі, обсмажити до рум’яного кольору на сковороді з обох сторін.
Решту цибулі дрібно нарізати кубиками. Нагріти в глибокій сковороді вершкове масло, пасерувати в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.
В чаші блендера поєднати горіхи, перець, часник, сіль і зерна коріандру, подрібнити до однорідної кашки.
Перекласти заготовку для соусу в миску, додати близько 0,5 л бульйону, можна трохи більше.
Додати майонез і добре перемішати масу до об’єднання інгредієнтів.
Перелити рідку суміш в сковороду до цибулі, перемішати і тушкувати близько 20 хв.
В ступці, змішати залишки гвоздики, хмелі-сунелі, корицю.
Розтерти всі приправи товкачем і додати гранатовий сік.
Пряну суміш перемішати і додати в горіховий соус, що нудиться в сковороді, тушкувати 5 хв.
Обсмажені ніжки курки компактно скласти в глибоку форму.
Залити цим соусом курку з сковороди.
Остудити блюдо при кімнатній температурі і прибрати в холодильник.
Подавати закуску холодної до столу у формі або розкласти в порційні тарілки.