Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото

Простий і смачний рецепт приготування сациві з курки з майонезом

Курка з майонезом ‑ звичне поєднання для людей пострадянського простору, а сациві з курки з додаванням майонезу в соус виходить не тільки ніжним і пряним, але і дуже ситним, соковитим стравою. У соус додаються горіхи, гранатовий сік, ароматні трави начебто естрагону і чебрецю. Справжній східний колорит з російським акцентом.

Час готування: 1 година 45 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 850 м;
  • Горіхи волоські – 450 г;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Гвоздика – 10 бутонів;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Лавровий Лист – 4 шт.;
  • Сіль морська – 1 ч. л.;
  • Майонез – 50 г;
  • Чебрець – 1 ч. л.;
  • Перець, мелений червоний – 0,5 ч. л.;
  • Естрагон – 1 ч. л.;
  • Масло вершкове – 10 г;
  • Кориця мелена – 0,3 ч. л.;
  • Сік гранатовий – 1 ст. л.;
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • Коріандр (зерна) – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Курку промити, залити холодною водою і довести до кипіння, шкірку можна попередньо прибрати.
  • Цибулю очистити, взяти 1 цибулину і увіткнути в неї 5 бутонів гвоздики.
  • Злити з курки воду після закипання разом з піною й знову залити ніжки холодною водою в обсязі 1,5 л.
  • Довести воду до кипіння, зменшити вогонь. Покласти в киплячу воду до курки цибулю з гвоздикою.
  • Відправити в каструлю лаврове листя.
  • Всипати сушений естрагон.
  • Додати в бульйон чебрець. Перемішати і варити близько півгодини, акуратно знімаючи піну.
  • Після варіння дістати курку з каструлі, обсмажити до рум’яного кольору на сковороді з обох сторін.
  • Решту цибулі дрібно нарізати кубиками. Нагріти в глибокій сковороді вершкове масло, пасерувати в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.
  • В чаші блендера поєднати горіхи, перець, часник, сіль і зерна коріандру, подрібнити до однорідної кашки.
  • Перекласти заготовку для соусу в миску, додати близько 0,5 л бульйону, можна трохи більше.
  • Додати майонез і добре перемішати масу до об’єднання інгредієнтів.
  • Перелити рідку суміш в сковороду до цибулі, перемішати і тушкувати близько 20 хв.
  • В ступці, змішати залишки гвоздики, хмелі-сунелі, корицю.
  • Розтерти всі приправи товкачем і додати гранатовий сік.
  • Пряну суміш перемішати і додати в горіховий соус, що нудиться в сковороді, тушкувати 5 хв.
  • Обсмажені ніжки курки компактно скласти в глибоку форму.
  • Залити цим соусом курку з сковороди.
  • Остудити блюдо при кімнатній температурі і прибрати в холодильник.
  • Подавати закуску холодної до столу у формі або розкласти в порційні тарілки.
  • Приємного апетиту!