Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото

Дуже смачне сациві з курки по-грузинськи зі сметаною

Серед варіантів приготування сациві, можна зустріти приготування горіхового соусу з додаванням сметани. Це не є класичним каноном, однак сметана пом’якшує смак горіхів і прибирає їх потенційну гіркоту.

Час готування: 1 година 45 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 10 шт.;
  • Приправа для перших страв – 1 ч. л.;
  • Сіль, перець горошком – за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Горіхи волоські – 400 г;
  • Сметана жирна – 2 ст. л.;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • Коріандр сушений – 1 ч. л.;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Шафран – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Стегенця промити, залити холодною водою і поставити варитися.
  • Після закипання додати цибулину, приправу для супу, трохи солі. Варити на слабкому вогні, знімаючи піну.
  • Жирний бульйон перелити окремо, саму курку охолодити.
  • Приготувати соус. Очищені горіхи прожарити на сухій сковороді, зайву лушпиння з них видути.
  • Подрібнити волоські горіхи в блендері або прокрутити через м’ясорубку.
  • Додати до горіхів приправи і подрібнений часник, перемішати.
  • У горіхову заготівлю потроху підливати бульйон, перемішуючи, поки не вийде консистенція густої кашки.
  • Додати сметану, перемішати.
  • Підлити ще трохи бульйону, щоб маса ще трохи разжижилась.
  • Зняти куряче м’ясо з кісток, розібрати руками на невеликі шматочки.
  • Тепле куряче м’ясо залити приготовленим горіховим соусом і дати настоятися приблизно 6-7 годин. Подавати закуску холодною.
  • Приємного апетиту!