Сациві з курки по-грузинськи – класичний покроковий рецепт і 5 простих варіантів з фото
Як приготувати сациві по-грузинськи в мультиварці?
Часи змінюються, і тепер навіть блюдо, яке століттями з’являлося в результаті копіткої ручної праці на кухні, стало реальним приготувати в мультиварці, не втративши при цьому класичний смак. М’ясо виходить по-справжньому тане в роті.
Час приготування: 2 години 10 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Ціла курка – 1,7 кг;
Горіхи волоські очищені – 400 г;
Цибуля ріпчаста – 4-5 цибулин;
Часник – 5 зубчиків;
Сіль – 1,5 ч. л.;
Перець мелений чорний – 2 щіпки;
Олія соняшникова – 3 ст. л.;
Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
Оцет винний – 1 ч. л.;
Лавровий Лист – 1-2 шт.;
Морква – 1 шт.;
Духмяний перець – 5 горошин.
Процес приготування:
Курячу тушку вимити, викласти в чашу мультиварки і налити воду, щоб покривала курку. Покласти туди ж горошини перцю, лавровий лист, сіль (1 ч. л.), нарізану навпіл очищену моркву, встановити програму гасіння і закрити кришкою, нехай курка готується протягом 1,5 годин.
Коли куряче м’ясо буде готове, його потрібно дістати з мультиварки і прибрати охолоджуватися. Бульйон процідити і перелити в окрему тару. Очищений цибулю нарізати півкільцями. Налити в миту чашу мультиварки рослинне масло без запаху, встановити програму «Смаження» і обсмажувати цибулю, постійно перемішуючи, до легкого золотистого кольору (близько 7 хв.).
Курятину зняти з кісток, нарізати шматочками, попередньо знявши шкірку. Додати м’ясо в чашу до цибулі і продовжувати обсмажування, помішуючи.
Волоські горіхи помістити в чашу блендера, молоти на високій швидкості, поки вони не перетворяться в борошно.
У горіхову масу покласти очищений часник, натертий на дрібній тертці, і приправи, все ретельно перемішати.
Додати потроху в соус, бульйон, оцет. У результаті треба отримати суміш, по консистенції нагадує жирну сметану. Залити цим соусом курку з цибулею, встановити програму «Варка на пару». Коли страва закипить, обов’язково все перемішати і вимкнути. Закрити каструлю кришкою і залишити сациві доходити протягом 10 хв.
Готову страву витримати в холодильнику мінімум півтори години і подавати до столу в холодному вигляді, прикрасивши зернами граната, свіжою зеленню або кунжутом.