П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково
П’ятихвилинка з червоної смородини з желатином на зиму
П’ятихвилинка з червоної смородини з желатином — це ніжне, густе і неймовірно вітамінне желе. Кислуватий смак цієї ягоди подобається не всім, а ось його лікарська користь неоціненна! А тому заготовлюючи кілька баночок цього ласощі, трохи більше підсолодіть його! І результат вас приємно здивує!
Порції: 8
Час приготування: 15 хв.
Інгредієнти:
Червона смородина – 3 кг.
Желатин – 5 гр.
Цукор-пісок — 3 гр.
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Желатин покласти в чашу і заливаємо водою. Ставимо на водяну баню і тримати до повного розчинення. Охолоджуємо.
Червону смородину промиваємо і видаляємо непотрібні гілочки і листочки. Кладемо ягоди в чашу блендера і перетираємо до пюреподібної маси.
Переливаємо ягідну суміш в каструлю, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і додаємо желатин. Ставимо на вогонь до кипіння, а потім варимо ще 5-7 хв.
Розливаємо наше желе в банки і ретельно закатуємо. Охолоджуючись суміш загусне, до цього її потрібно перевернути і накрити рушником.