П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково

Покроковий рецепт п’ятихвилинки з червоної смородини з ваніліном

П’ятихвилинка з червоної смородини з ваніліном — надзвичайно апетитна ласощі. Ванілін не тільки додасть варенню пряний аромат, але також розкриє справжній смак смородини. Від такого ласощі неможливо відірватися!

Порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Червона смородина – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

  • Смородину слід перебрати і промити в ситі під проточною водою. Висипаємо ягоди в каструлю і заливаємо водою.
  • Каструлю ставимо на плиту на середній вогонь. Потрібно почекати, коли маса почне закипати. Важливо не пропустити цей момент, щоб вона не стала сильно вирувати.
  • Тепер зливаємо воду в іншу каструлю, а варені ягоди розтираємо лопаткою. Перетерту суміш відправляємо в розчин і всипаємо в нього цукор-пісок.
  • Повторно відправляємо каструлю з масою на плиту. Після кипіння, додаємо 2 р. ваніліну, перемішуємо і проварюємо варення 10 хв.
  • Розливаємо варення в банки і герметично їх закатуємо. Перегорнемо їх і вкриємо рушником. Коли банки охолонуть ставимо їх у прохолодне місце.
  • Готово! Приємного апетиту!