П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково
Покроковий рецепт п’ятихвилинки з червоної смородини з ваніліном
П’ятихвилинка з червоної смородини з ваніліном — надзвичайно апетитна ласощі. Ванілін не тільки додасть варенню пряний аромат, але також розкриє справжній смак смородини. Від такого ласощі неможливо відірватися!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
Цукор-пісок – 1 кг.
Червона смородина – 1 кг
Вода – 500 мл
Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Смородину слід перебрати і промити в ситі під проточною водою. Висипаємо ягоди в каструлю і заливаємо водою.
Каструлю ставимо на плиту на середній вогонь. Потрібно почекати, коли маса почне закипати. Важливо не пропустити цей момент, щоб вона не стала сильно вирувати.
Тепер зливаємо воду в іншу каструлю, а варені ягоди розтираємо лопаткою. Перетерту суміш відправляємо в розчин і всипаємо в нього цукор-пісок.
Повторно відправляємо каструлю з масою на плиту. Після кипіння, додаємо 2 р. ваніліну, перемішуємо і проварюємо варення 10 хв.
Розливаємо варення в банки і герметично їх закатуємо. Перегорнемо їх і вкриємо рушником. Коли банки охолонуть ставимо їх у прохолодне місце.