П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково
П’ятихвилинка з червоної смородини і малини
П’ятихвилинка з червоної смородини та малини – це чудове варення з приємною природного кислинкою. Воно зберігає в собі всі корисні властивості цих двох ягід. Трохи зусиль, і ви здивуйте своїх рідних смачним і незвичайним ласощами!
Порції: 5
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
Червона смородина – 500 гр.
Малина – 1500гр.
Цукор — 1500 гр.
Процес приготування:
Смородину та малину перебираємо і видаляємо зайві гілочки і листочки, а також зіпсовані ягоди. Промиваємо під проточною водою.
Малину будемо перетирати через ситечко, а смородину просто перетрем із цукром.
Суміш зі смородиною потрібно поставити на вогонь і дочекатися кипіння. Коли вона закипить вмішуємо в масу перетерту малину. Продовжуємо варити 5 хв.
Варення готове. Знімаємо його з плити і залишаємо охолоджуватися. Холодне варення відправляємо в банки і закатуємо.