П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково

Простий рецепт п’ятихвилинки з червоної і чорної смородини

П’ятихвилинка з червоної і чорної смородини – це апетитне ласощі з яскравим, насиченим смаком. Його особливо полюблять цінителі натуральних солодощів. Таке варення не тільки неймовірно смачне, але ще і корисний. Готувати його одне задоволення!

Порції: 4

Час готування: 60 хв

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна) – 1200 гр.
  • Смородина (червона) – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 2 кг.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

  • Червону і чорну смородину потрібно підготувати для варіння: очистити від гілочок, листочків і прибрати сухі і нехороші ягоди.
  • Відправляємо ягоди в каструлю і додаємо трохи води.
  • Ставимо на плиту і чекаємо, коли маса закипить. Ягода має трохи полопати від температури. Тепер можна додавати цукор.
  • Ягідну масу потрібно знову довести до кипіння на невеликому вогні. Потім вимикаємо вогонь і продовжуємо варити 15-20 хв.
  • Розливаємо варення по банках. Залишаємо їх відкритими, щоб зверху утворився густий шар. Закатуємо і ставимо в прохолодне місце.
  • Приємного апетиту!