П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково
Простий рецепт п’ятихвилинки з червоної і чорної смородини
П’ятихвилинка з червоної і чорної смородини – це апетитне ласощі з яскравим, насиченим смаком. Його особливо полюблять цінителі натуральних солодощів. Таке варення не тільки неймовірно смачне, але ще і корисний. Готувати його одне задоволення!
Порції: 4
Час готування: 60 хв
Інгредієнти:
Смородина (чорна) – 1200 гр.
Смородина (червона) – 800 гр.
Цукор-пісок – 2 кг.
Вода – 50 мл
Процес приготування:
Червону і чорну смородину потрібно підготувати для варіння: очистити від гілочок, листочків і прибрати сухі і нехороші ягоди.
Відправляємо ягоди в каструлю і додаємо трохи води.
Ставимо на плиту і чекаємо, коли маса закипить. Ягода має трохи полопати від температури. Тепер можна додавати цукор.
Ягідну масу потрібно знову довести до кипіння на невеликому вогні. Потім вимикаємо вогонь і продовжуємо варити 15-20 хв.
Розливаємо варення по банках. Залишаємо їх відкритими, щоб зверху утворився густий шар. Закатуємо і ставимо в прохолодне місце.