П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини на зиму

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини – це один з найбільш простих у приготуванні рецептів. Ласощі з цієї ягоди здивує не тільки своїм насиченим кольором, але і насиченим, ароматним смаком. З таким варенням кожне чаювання стане справжнім святом!

Порції: 1-2

Час приготування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Смородина (червона) – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

  • Переберемо ягоди смородини, видаляючи непотрібні листочки і гілочки, і промиваємо.
  • Тепер в емальовану миску (або ж каструлю) зі смородиною додаємо цукор і гарненько перемішуємо.
  • Ставимо ємність з ягодами на плиту, вогонь краще зробити невеликим, щоб варення не втекло. Варити ягоди будемо до того, як маса закипить. Після закипання, вимикаємо вогонь, а варення залишаємо на плиті, поки воно повністю не охолоне. Потім знову включаємо вогонь і проварюємо 5 хв.
  • Варення розливаємо по банках. Банки і кришки для закачування краще заздалегідь простерилізувати в духовці. Перевертаємо загортання і накриваємо пледом.
  • Порада: якщо ви дуже любите солодке, то можете збільшити кількість цукрового піску. Але співвідношення 2:1 дозволяє уникнути зайвої нудотності. Зберігати таке варення найкраще в прохолодному місці, так як процес варіння був невеликим.

    Приємного апетиту!