П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково
Густий джем пятиминутка з червоної смородини
Густий джем з червоної смородини п’ятихвилинка – це натуральна домашня солодкість, багата вітамінами і корисними речовинами. Такий джем стане відмінним доповненням до тостів, млинців або начинкою для десерту. Приготувати його дуже легко! І ваші рідні буде в захваті!
Порції: 1
Час приготування: 15 хв.
Інгредієнти:
Цукор-пісок – 800 гр.
Ягоди червоної смородини – 1 кг.
Вода – 200 мл
Процес приготування:
Ягоди смородини потрібно перебрати, очищаючи від гілок і листя.
Воду і цукор відправляємо в емальовану ємність. Ставимо на плиту на середній вогонь і чекаємо, поки сироп почне кипіти.
Ягоди перетираємо в м’ясорубці або ж за допомогою блендера.
Змішуємо інгредієнти в одній ємності, яку знову ставимо на вогонь. Потрібно пам’ятати, що, коли джем стане доходити до кипіння, він збільшиться в об’ємі майже наполовину. Закипілу масу залишаємо варитися приблизно 5 хв. і прибираємо з вогню.
Прибираємо з джему пінку і, не чекаючи поки він охолоне, розливаємо по банках. Закатуємо.