П'ятихвилинка з червоної смородини на зиму – 7 простих рецептів желе, варення з червоної смородини з фото покроково

Густий джем пятиминутка з червоної смородини

Густий джем з червоної смородини п’ятихвилинка – це натуральна домашня солодкість, багата вітамінами і корисними речовинами. Такий джем стане відмінним доповненням до тостів, млинців або начинкою для десерту. Приготувати його дуже легко! І ваші рідні буде в захваті!

Порції: 1

Час приготування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Ягоди червоної смородини – 1 кг.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

  • Ягоди смородини потрібно перебрати, очищаючи від гілок і листя.
  • Воду і цукор відправляємо в емальовану ємність. Ставимо на плиту на середній вогонь і чекаємо, поки сироп почне кипіти.
  • Ягоди перетираємо в м’ясорубці або ж за допомогою блендера.
  • Змішуємо інгредієнти в одній ємності, яку знову ставимо на вогонь. Потрібно пам’ятати, що, коли джем стане доходити до кипіння, він збільшиться в об’ємі майже наполовину. Закипілу масу залишаємо варитися приблизно 5 хв. і прибираємо з вогню.
  • Прибираємо з джему пінку і, не чекаючи поки він охолоне, розливаємо по банках. Закатуємо.
  • Готово! Приємного апетиту!