Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний сирний кекс на кефірі

Більш вологим, ніж інші, виходить сирний кекс на кефірі, однак він буде дуже м’яким. В якості ароматизатора використовуйте ванілін, а для смаку можна додати цукати, родзинки або шматочки шоколаду. Сирний кекс – це прекрасна солодкість для чаювання в колі родини!

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 100 мл
  • Мука в/с – 350 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Сир не беріть занадто вологий, а краще – сухий. Викладіть його в миску.
  • До нього додайте цукор, ванільний цукор (або ванілін), трішки солі і перемішайте.
  • Додайте кефір теплий, але не гарячий, а також яйця і збийте все міксером.
  • Заздалегідь повністю розтопіть масло вершкове, воно повинно охолонути.
  • Додайте остигле масло в суміш для кексу, добре розмішайте.
  • Додайте порціями просіяне борошно з розпушувачем, добре перемішувати тісто, щоб не було грудок.
  • Додайте цукати або будь-смакову добавку, розмішайте.
  • Тестом наповніть форму для випічки кексу, змащену маслом. Якщо форма з металу, її можна вистелити пекарської папером.
  • Випікайте кекс з сиром на кефірі в духовій шафі при температурі не вище 180-190 градусів, час – 45-55 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.
  • Маленькі кексики в індивідуальних формах печуться 25-30 хвилин.
  • Остиглий кекс присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
  • Приємного апетиту!