Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний сирний кекс на кефірі
Більш вологим, ніж інші, виходить сирний кекс на кефірі, однак він буде дуже м’яким. В якості ароматизатора використовуйте ванілін, а для смаку можна додати цукати, родзинки або шматочки шоколаду. Сирний кекс – це прекрасна солодкість для чаювання в колі родини!
Інгредієнти:
Сир – 200 гр.
Кефір – 100 мл
Мука в/с – 350 гр.
Цукор – 150 гр.
Сіль – щіпка.
Яйця – 3 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Масло вершкове – 150 гр.
Розпушувач – 2 ч. л.
Процес приготування:
Сир не беріть занадто вологий, а краще – сухий. Викладіть його в миску.
До нього додайте цукор, ванільний цукор (або ванілін), трішки солі і перемішайте.
Додайте кефір теплий, але не гарячий, а також яйця і збийте все міксером.
Заздалегідь повністю розтопіть масло вершкове, воно повинно охолонути.
Додайте остигле масло в суміш для кексу, добре розмішайте.
Додайте порціями просіяне борошно з розпушувачем, добре перемішувати тісто, щоб не було грудок.
Додайте цукати або будь-смакову добавку, розмішайте.
Тестом наповніть форму для випічки кексу, змащену маслом. Якщо форма з металу, її можна вистелити пекарської папером.
Випікайте кекс з сиром на кефірі в духовій шафі при температурі не вище 180-190 градусів, час – 45-55 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.
Маленькі кексики в індивідуальних формах печуться 25-30 хвилин.
Остиглий кекс присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.