Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково

Повітряний кекс «Зебра» на кефірі

На розрізі кекс «Зебра» на кефірі має дуже оригінальний вигляд, він нагадує смугасту шкуру африканської зебри, звідси і назва. Такий кекс можна випікати як в одній великій формі, так і в невеликих силіконових або металевих формах. Продукти для кексу потрібні найпростіші, тому його вийде приготувати у будь-якої господині!

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Какао – 3 ст. л. без гірки.
  • Кефір – 1 склянка (250 мл).
  • Ванілін – за смаком.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно – 250 р.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

  • Остудіть в мисці розтоплене до рідкого стану вершкове масло.
  • До масла додайте цукор, трохи солі, трохи ваніліну і гарненько збийте все віночком.
  • Потім додайте яйця і знову добре збийте.
  • Далі у тісто додайте теплий кефір.
  • Борошно просійте і додайте в тісто порціями, потім додайте розпушувач.
  • Вимісіть тісто, щоб не було грудок, розлийте по двох ємкостей порівну.
  • В одну половину додати какао, перемішати.
  • У форму для кексу, змащену маслом, виливайте по дві ложки світлого і темного тіста по черзі, поки не выльете все. У формі тісто змішається між собою, створюючи красивий, химерний візерунок.
  • Випікайте кекс «Зебра» в розігрітій до 180-190 градусів духовці, час випічки – від 45 хвилин до 1 години в залежності від об’єму форми і духовки.
  • Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою: з пропекшегося кексу вона вийде сухою.
  • Коли кекс охолоне, його можна полити цукровою глазур’ю, присипати цукровою пудрою або змастити зверху яким-небудь густим кремом.
  • Приємного апетиту!