Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Повітряний кекс «Зебра» на кефірі
На розрізі кекс «Зебра» на кефірі має дуже оригінальний вигляд, він нагадує смугасту шкуру африканської зебри, звідси і назва. Такий кекс можна випікати як в одній великій формі, так і в невеликих силіконових або металевих формах. Продукти для кексу потрібні найпростіші, тому його вийде приготувати у будь-якої господині!
Інгредієнти:
Масло вершкове – 100 гр.
Какао – 3 ст. л. без гірки.
Кефір – 1 склянка (250 мл).
Ванілін – за смаком.
Курячі яйця – 2 шт.
Розпушувач – 2 ч. л.
Борошно – 250 р.
Цукор – 200 гр.
Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Остудіть в мисці розтоплене до рідкого стану вершкове масло.
До масла додайте цукор, трохи солі, трохи ваніліну і гарненько збийте все віночком.
Потім додайте яйця і знову добре збийте.
Далі у тісто додайте теплий кефір.
Борошно просійте і додайте в тісто порціями, потім додайте розпушувач.
Вимісіть тісто, щоб не було грудок, розлийте по двох ємкостей порівну.
В одну половину додати какао, перемішати.
У форму для кексу, змащену маслом, виливайте по дві ложки світлого і темного тіста по черзі, поки не выльете все. У формі тісто змішається між собою, створюючи красивий, химерний візерунок.
Випікайте кекс «Зебра» в розігрітій до 180-190 градусів духовці, час випічки – від 45 хвилин до 1 години в залежності від об’єму форми і духовки.
Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою: з пропекшегося кексу вона вийде сухою.
Коли кекс охолоне, його можна полити цукровою глазур’ю, присипати цукровою пудрою або змастити зверху яким-небудь густим кремом.