Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Пишний кекс з манкою – покроковий рецепт
Кекс з манкою на кефирном тесті – це ще один рецепт смачної домашньої випічки до чаю. Особливо, якщо в тісто додати шоколадну крихту, цукати, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів або ягід. А можна спекти і самий простий кекс з манкою, що теж вийде зовсім непогано!
Інгредієнти:
Кефір – 1 склянка (240-250 мл).
Ванільний цукор – 10 гр.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Сіль – на кінчику ножа.
Масло вершкове – 60 гр.
Мука в/с – 100 гр.
Манка – 1 ст.
Цукор – 150 гр.
Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
Для початку дайте манці набрякнути кефірі: засипте крупу в кефір, розмішайте і залишіть на столі в мисці під кришкою.
Через годину м’яке вершкове масло збийте міксером з цукром і дрібкою солі, додайте ванільний цукор (або ванілін за смаком).
У суміш по одному введіть яйця, збиваючи міксером.
Після цього додайте в тісто набряклу манку, борошно і розпушувач, акуратно перемішайте тісто.
Сире тісто по густоті має бути середнім, вільно стікати з ложки.
Якщо хочете, тепер додайте в тісто будь-які наповнювачі для додання смаку майбутнім кекси.
У змащені маслом формочки (або в одну велику форму) вилийте тісто, заповнюючи їх на 2/3.
Духовка повинна бути розігріта до 180-190 градусів. Час випічки – від 30 хвилин і більше (все залежить від розміру форм і потужності духовки).
Готовність кексів перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Остиглі кекси з манкою присипте цукровою пудрою і їжте, запиваючи чаєм, кавою або фруктовим компотом.