Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково

Пишний кекс з манкою – покроковий рецепт

Кекс з манкою на кефирном тесті – це ще один рецепт смачної домашньої випічки до чаю. Особливо, якщо в тісто додати шоколадну крихту, цукати, сухофрукти, шматочки свіжих фруктів або ягід. А можна спекти і самий простий кекс з манкою, що теж вийде зовсім непогано!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка (240-250 мл).
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Мука в/с – 100 гр.
  • Манка – 1 ст.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

  • Для початку дайте манці набрякнути кефірі: засипте крупу в кефір, розмішайте і залишіть на столі в мисці під кришкою.
  • Через годину м’яке вершкове масло збийте міксером з цукром і дрібкою солі, додайте ванільний цукор (або ванілін за смаком).
  • У суміш по одному введіть яйця, збиваючи міксером.
  • Після цього додайте в тісто набряклу манку, борошно і розпушувач, акуратно перемішайте тісто.
  • Сире тісто по густоті має бути середнім, вільно стікати з ложки.
  • Якщо хочете, тепер додайте в тісто будь-які наповнювачі для додання смаку майбутнім кекси.
  • У змащені маслом формочки (або в одну велику форму) вилийте тісто, заповнюючи їх на 2/3.
  • Духовка повинна бути розігріта до 180-190 градусів. Час випічки – від 30 хвилин і більше (все залежить від розміру форм і потужності духовки).
  • Готовність кексів перевіряйте дерев’яною шпажкою.
  • Остиглі кекси з манкою присипте цукровою пудрою і їжте, запиваючи чаєм, кавою або фруктовим компотом.
  • Приємного апетиту!