Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Пишний лимонний кекс на кефірі
Лимонний кекс, пишний, дуже м’який і неймовірно ароматний, политий густий лимонної глазур’ю – це без перебільшення королівське частування, яке у вас вийде приготувати, якщо ви скористаєтеся рецептом, наведеним нижче. Якщо не хочете робити глазур, посипте кекс цукровою пудрою. Для поліпшення смаку в кекс можна додати і цитрусові цукати.
Інгредієнти:
Для тіста:
Мука в/с – 2 ст. (по 240 мл).
Кефір – 1 ст.
Цукор – 1 ст.
Сіль – 1 щіпка.
Яйця курячі – 3 шт.
Масло вершкове – 100 гр.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Цедра з 1 лимона.
Для глазурі:
Сік лимонний – 3-4 ст. л.
Цукрова пудра – 150-200 гр.
Процес приготування:
У мисці збийте міксером до пишної, світлої маси охолоджені яйця з дрібкою солі і цукром.
Вершкове масло, постоявшее на столі і размякшее, трохи збийте міксером в окремій ємності.
До масла додайте кефір і ще раз збийте.
З’єднайте всі інгредієнти для тіста, змішайте.
Далі додайте в тісто розпушувач і борошно, вводячи її порціями.
Замішуйте тісто без грудок, консистенція – дуже густа сметана. Тісто можна замішувати як ложкою, так і віночком або міксером.
З одного лимона за допомогою дрібної терки зніміть цедру, а з м’якоті вичавити сік.
У тісто додайте цедру, добре вымешав ложкою. Якщо будете додавати шматочки цукатів, зробіть це тепер.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і трохи присипте товченими сухарями, а потім викладіть тісто, розрівняти зверху. Силіконову форму не потрібно присипати сухарями.
Випікайте кекс при 180 градусах в розігрітій духовці. Час випічки – 40-45 хвилин (може бути менше або більше в залежності від духовки).
Готовність кексу перевірте дерев’яної шпажкою.
Злегка остиглий кекс викладіть на решітку, дайте йому охолонути.
За цей час зробіть лимонну глазур, змішавши просіяне цукрову пудру з процідженим соком одного лимона.
Остиглий кекс полийте цукрово-лимонної глазур’ю, а коли вона застигне, подавайте випічку до столу.