Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково

Пишний лимонний кекс на кефірі

Лимонний кекс, пишний, дуже м’який і неймовірно ароматний, политий густий лимонної глазур’ю – це без перебільшення королівське частування, яке у вас вийде приготувати, якщо ви скористаєтеся рецептом, наведеним нижче. Якщо не хочете робити глазур, посипте кекс цукровою пудрою. Для поліпшення смаку в кекс можна додати і цитрусові цукати.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Мука в/с – 2 ст. (по 240 мл).
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Цедра з 1 лимона.

Для глазурі:

  • Сік лимонний – 3-4 ст. л.
  • Цукрова пудра – 150-200 гр.

Процес приготування:

  • У мисці збийте міксером до пишної, світлої маси охолоджені яйця з дрібкою солі і цукром.
  • Вершкове масло, постоявшее на столі і размякшее, трохи збийте міксером в окремій ємності.
  • До масла додайте кефір і ще раз збийте.
  • З’єднайте всі інгредієнти для тіста, змішайте.
  • Далі додайте в тісто розпушувач і борошно, вводячи її порціями.
  • Замішуйте тісто без грудок, консистенція – дуже густа сметана. Тісто можна замішувати як ложкою, так і віночком або міксером.
  • З одного лимона за допомогою дрібної терки зніміть цедру, а з м’якоті вичавити сік.
  • У тісто додайте цедру, добре вымешав ложкою. Якщо будете додавати шматочки цукатів, зробіть це тепер.
  • Форму для випічки змастіть вершковим маслом і трохи присипте товченими сухарями, а потім викладіть тісто, розрівняти зверху. Силіконову форму не потрібно присипати сухарями.
  • Випікайте кекс при 180 градусах в розігрітій духовці. Час випічки – 40-45 хвилин (може бути менше або більше в залежності від духовки).
  • Готовність кексу перевірте дерев’яної шпажкою.
  • Злегка остиглий кекс викладіть на решітку, дайте йому охолонути.
  • За цей час зробіть лимонну глазур, змішавши просіяне цукрову пудру з процідженим соком одного лимона.
  • Остиглий кекс полийте цукрово-лимонної глазур’ю, а коли вона застигне, подавайте випічку до столу.
  • Приємного апетиту!