Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт бананового кексу на кефірі
Для випічки м’якого кексу з бананами вибирайте тільки самі спілі плоди, тому що вони найбільш солодкі, не в’яжуть і дуже гарно пахнуть. Майте також на увазі, якщо у вас не звичайні, а міні-банани, їх потрібно взяти не 2, а 4-5 штук, а ось цукру в кекс потрібно додати в два рази менше, тому що такі «малюки» зазвичай дуже-дуже солодкі!
Інгредієнти:
Банани – 2 шт.
Масло вершкове – 70 гр.
Борошно – 250 гр.
Кефір – 150 мл
Цукор – 100 г
Яйця – 2 шт.
Розпушувач – 15 гр.
Сіль – на кінчику ножа.
Процес приготування:
Вершкове масло розтопіть до рідкого стану в мисочці на плиті або в мікрохвильовій печі.
Один банан наріжте невеликими шматочками.
За допомогою міксера перетворіть другий банан в пюре, додавши до нього кефір.
Окремо збийте в піну яйця з сіллю і цукром (яйця повинні бути холодними, тоді це вийде зробити легше).
У збиті яйця введіть розтоплене масло і бананово-кефірну суміш, добре вимісіть.
Борошно просійте і введіть в тісто, а потім – розпушувач.
Добре вимісіть тісто, щоб не було грудок.
Додайте туди банан, нарізаний шматочками.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Можна вистелити форму пекарської папером і змастити її олією.
Вилийте тісто у форму, маючи на увазі, що в готовому вигляді кекс з бананами зросте приблизно на 3 див.
Випікайте кекс в розігрітій до 180-190 градусів духовці до готовності, що займе, в залежності від особливостей духовки, 45-60 хвилин.
Через 40-45 хвилин проткніть кекс дерев’яною паличкою: коли вона буде зовсім сухий, тоді виймайте готовий кекс і дайте йому трохи охолонути.
Кекс з бананами смачно їсти остиглим, присипавши цукровою пудрою.