Пишний кекс на кефірі в духовці – 9 смачних рецептів з фото покроково
Пишний кекс з родзинками в духовці
А ось вам рецепт простого, класичного кексу з великою кількістю родзинок. Готується це солодка випічка елементарно, але смак має приголомшливий! Якщо ви не є шанувальником родзинок, замініть його на будь-які інші сухофрукти, нарізані невеликими шматочками: курагу, інжир, чорнослив.
Інгредієнти:
Масло вершкове – 200 гр.
Мука в/с – 300-400 гр.
Кефір – 300 мл
Яйця – 3 шт.
Цукор – 200 гр. або за смаком.
Родзинки – 150-200 гр.
Сода – 1 ч. л. з гіркою.
Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Заздалегідь промийте ізюм, якщо він твердий, потримайте його 10-15 хвилин в окропі і добре просушіть.
Розм’якшене вершкове масло в мисці розітріть з цукром, краще всього це зробити за допомогою міксера.
До масла і цукру додайте яйця по одному, кожен раз розтираючи суміш міксером або віночком. В кінці трохи збийте суміш.
В теплий кефір додайте соду і добре розмішайте, можна також додати трохи оцту, щоб сода повністю погасилась.
Потім додайте в тісто родзинки, перемішайте.
Введіть в тісто ванілін за смаком (або ванільний цукор) і борошно порціями, добре розмішайте до однорідності. До речі, борошна може знадобитися і трохи більше: тісто має бути густим, а не стікати з ложки.
Густе, без грудок, тісто акуратно викладіть у форму, змащену шматочком вершкового масла.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс приблизно 45-50 хвилин (більш точний час регулюйте виходячи з того, як пече ваша духовка).
Хвилин через 40-45 проткніть кекс сірником або дерев’яною шпажкою, якщо вона буде сухою, значить випічка готова! Якщо наприкінці випікання кекс трохи надтреснет, не лякайтесь, нічого страшного в цьому немає.
Готовий рум’яний кекс, коли він трохи охолоне, витягніть з форми, присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю або до кави.