Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати смачні сирники із сиру з яблуком?
Сирники з яблуками за смаком трохи нагадують сирні оладки, вони виходять соковитими, м’якими, мають чудовий яблучний аромат. Яблуко краще всього придбати кисло-солодке, щоб додати цікаву смакову ноту в готові вироби.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Сир жирний – 0,5 кг;
Яблуко – 1 шт.;
Яйце куряче – 1 шт.;
Крупа манна – 3 ст. л.;
Цукровий пісок – 1 ст. л.;
Сіль – 1 щіпка;
Борошно пшеничне – для обсмажування;
Олія – для смаження.
Процес приготування:
Сир покласти в миску і розім’яти виделкою. Яблуко промити, обсушити, зняти шкірку, видалити насінну коробку і хвостик. Часточки яблука нарізати кубиками невеликого розміру.
Покласти яблука в сир. Додати сіль, цукровий пісок, манку і яйце.
Сирну масу перемішати, залишити тісто настоятися півгодини. Манна крупа за цей час розбухне.
У великій широкій сковороді розігріти олію або кокосове масло, сирну масу поділити на рівні частини. З кожного шматочка тіста сформувати кульку, придавити його з двох сторін, щоб отримати товстий корж. Обваляти кожну шайбу з сиру в борошні з обох сторін, викласти в сковороду, встановити середній вогонь і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору і появи рум’яної скоринки.
Подавати готові сирники з гарячим шоколадом, рідким медом, сметаною, згущеним молоком або конфітюром. Зберігати сирники з яблуками можна в холодильнику, в герметично закритій ємності близько 2 діб.