Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати смачні сирники із сиру з яблуком?

Сирники з яблуками за смаком трохи нагадують сирні оладки, вони виходять соковитими, м’якими, мають чудовий яблучний аромат. Яблуко краще всього придбати кисло-солодке, щоб додати цікаву смакову ноту в готові вироби.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 0,5 кг;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Крупа манна – 3 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Борошно пшеничне – для обсмажування;
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  • Сир покласти в миску і розім’яти виделкою. Яблуко промити, обсушити, зняти шкірку, видалити насінну коробку і хвостик. Часточки яблука нарізати кубиками невеликого розміру.
  • Покласти яблука в сир. Додати сіль, цукровий пісок, манку і яйце.
  • Сирну масу перемішати, залишити тісто настоятися півгодини. Манна крупа за цей час розбухне.
  • У великій широкій сковороді розігріти олію або кокосове масло, сирну масу поділити на рівні частини. З кожного шматочка тіста сформувати кульку, придавити його з двох сторін, щоб отримати товстий корж. Обваляти кожну шайбу з сиру в борошні з обох сторін, викласти в сковороду, встановити середній вогонь і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору і появи рум’яної скоринки.
  • Подавати готові сирники з гарячим шоколадом, рідким медом, сметаною, згущеним молоком або конфітюром. Зберігати сирники з яблуками можна в холодильнику, в герметично закритій ємності близько 2 діб.
  • Приємного апетиту!