Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково
Пишні сирники, приготовані з домашнього сиру
Домашній сир відрізняється приємним вершковим смаком і відносним відсутністю зайвої вологи. Він дуже жирний і поживний. Такий сир можна купити на сезонних ярмарках або у фермерів і приготувати справжні ароматні пишні сирники.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Сир домашній жирністю не менше 9-10 % ‑ 500 г;
Яйця курячі С2 – 1 шт. + жовток;
Цукор-пісок – 3 ст. л. з гіркою;
Сметана жирна – 1,5 ст. л.;
Крупа манна – 3 ст. л.;
Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.;
Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
Вистелити сито або друшляк марлею, складеною в 4 шари, укласти туди сир, накрити краями марлі і поставити зверху на сир тарілку, на яку покласти важкий вантаж. Залишити в холодильнику на 2 години.
Отвешенный сир протерти через дрібне сито. Яйце і жовток збити віночком з цукровим піском до пишного стану. Додати сметану і розмішати. Змішати сирну масу з яєчною, додати борошно і пробити всі заглибним блендером або збити в кухонному комбайні. Прибрати тісто на півгодини в холодильник.
Від сирного тіста відривати шматочки вагою близько 40 м і формувати з кожного шматочка кулька, катаючи його в борошні. Наприкінці кожен шар приплюснути, щоб отримати товсту круглу шайбу. Ще раз припылить всі сирні коржики борошном.
У сковороді великого діаметру розжарити масло. Класти сирники в киплячу олію і обсмажувати з двох боків до золотистої скоринки на помірному вогні. Перевертати сирник можна тільки після появи скоринки, інакше він може розвалитися. Накрити сковороду кришкою і злегка протушкувати вміст близько 5 хв.
Подавати готові сирні сирники гарячими, зі свіжими ягодами і плошкой жирної густої сметани.