Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт пишних сирників без яєць з манкою
Якщо вам або вашим діткам не можна вживати в їжу яйця або почали готувати сирники, а яєць не виявилося, не поспішайте засмучуватися: яйце з успіхом можна замінити поєднанням яблука і банани. Для додаткової солодощі додайте жменю в’яленої журавлини або родзинок, смак вийде дивовижним.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Сир – 200 г;
Манка – 2 ст. л.;
Банан – 0,5 шт.;
Яблуко – 0,5 шт.;
Журавлина сушена – 2 ст. л.;
Сіль – 1 щіпка;
Масло рослинне для обсмажування.
Процес приготування:
Натерти крупно на тертці кисло-солодке вимите яблуко, не знімаючи шкірки.
Додати в миску до яблуку половину дуже стиглого банана. Банан можна брати навіть з трохи почорнілою шкіркою, такі фрукти найсолодші.
За допомогою вилки розім’яти банан з яблуком до стану пюре. Те ж саме можна зробити за допомогою заглибного блендера або кухонного комбайна.
Змішати пюре з фруктів з сухим жирним сиром. Якщо сир попався вологий, покласти його в марлю і віджати руками зайву вологу. Розтерти пюре з сиром, додати трохи солі і манну крупу.
В’ялену журавлину обдати окропом, дати постояти в ситі 5 хв., потім обсушити на паперовому рушнику. Додати журавлину в тісто для сирників, добре все перемішати.
З тіста скачати кульки, обваляти з усіх сторін в манній крупі і викласти на дерев’яну дошку.
У важкій сковороді розігріти рослинне масло. Викласти в гаряче масло кульки з тіста, придавити їх лопаткою, щоб надати форму коржів. Обсмажувати на слабкому вогні з двох боків до утворення красивою рум’яної скоринки.
Подавати сирники гарячими зі згущеним молоком, кленовим сиропом або конфітюром.