Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково

Ніжні сирні сирники з манкою і бананом на сковороді

М’які ніжні сирники виходять з бананом. Цей фрукт дозволяє зменшити кількість доданого цукру, а також може послужити заміною частини яєць. Бананова маса добре «склеює» тісто, що дозволяє не перевантажувати сир зайвої манною крупою.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сир 9 % ‑ 0,5 кг;
  • Крупа манна – 70 г;
  • Банани – 2 шт.;
  • Яйце куряче 2 – 1 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Цукровий пісок – 80 г;
  • Борошно пшеничне – для обвалювання;
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

  • Сир протерти через дрібне сито, особливо це важливо для сухого щільного сиру з крупинками. Якщо сир має підвищену вологість, його потрібно заздалегідь укласти в вузлик з марлі, зав’язати його і покласти під прес на 5-6 годин. За цей час зайва рідина з сиру піде.
  • Перетертий сир викласти в широку миску. Додати цукор і розмішати. Яйце трохи збити за допомогою віночка або міксером, вилити до сиру з цукром. Добре все перемішати.
  • Просіяти в сирну масу манну крупу з розпушувачем, перемішати до об’єднання. Банани потрібно купити найстигліші й м’які, жовті в коричневу цяточку. Очистити фрукти від шкірки, нарізати дуже дрібними шматочками і додати в масу. Знову все перемішати. Якщо тісто вийшло трохи рідким, додати ще невелика кількість манки.
  • На стіл висипати борошно пшеничне (близько 3-4 ст. л.). З сирної маси сформувати невеликого розміру кульки, обваляти їх у борошні. Кожна кулька трохи приплюснути, щоб отримати товсті сирні шайби.
  • В самій широкій сковороді розігріти трохи рослинного масла без запаху. Викласти заготовки для сирників в киплячу олію і обсмажити їх з одного боку до утворення золотистої рум’яної скоринки.
  • Перевернути сирники лопаткою на інший бік і таким же чином обсмажити. Сковороду накрити кришкою, зменшити вогонь. Потримати сирники з бананом на вогні ще близько 5 хв.
  • Подавати сирники з бананом до столу гарячими, виклавши стопкою, полив солодким сиропом і прикрасивши шматочками свіжих фруктів і ягодами.
  • Приємного апетиту!