Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування сирників з манкою і сметаною
Оскільки сирники зазвичай готують з сухого сиру, а манки за технологією потрібно в чомусь набрякнути, увібравши в себе вологу, іноді в сирники додають жирну сметану. Блюдо виходить з дуже вираженим вершково-сирним смаком.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Сир жирний – 200 г;
Яйце куряче – 1 шт.;
Крупа манна – 100 г;
Сметана 26 % жирності – 50 г;
Цукровий пісок – 3 ст. л.;
Сіль – 1 щіпка;
Олія соняшникова без запаху – для обсмажування.
Процес приготування:
Манну крупу попередньо змішати з жирною сметаною і залишити на 15 хв. набрякнути. Сир розім’яти виделкою, додати в неї яйце, всипати цукор (можна додати трохи ваніліну, ванільного цукру або краплю ванільною есенції), додати 1 щіпку солі. Все ретельно перемішати.
Додати в сирну масу набряклу манку і ретельно вимісити.
Вийде однорідна нещільна маса, за консистенцією нагадує жирну сметану.
Широку нагріти сковороду з рослинним маслом на вогні середньої інтенсивності. Столовою ложкою набирати сирну масу і викладати в кипляче масло гіркою. Будуть утворюватися тонкі коржі.
Обсмажувати сирники з одного боку до рум’яного кольору, потім перевернути і смажити ще кілька хвилин з іншого боку.
Подавати сирні сирники зі згущеним молоком, варенням, сметаною або свіжими ягодами.