Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування сирників з манкою і сметаною

Оскільки сирники зазвичай готують з сухого сиру, а манки за технологією потрібно в чомусь набрякнути, увібравши в себе вологу, іноді в сирники додають жирну сметану. Блюдо виходить з дуже вираженим вершково-сирним смаком.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 200 г;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Крупа манна – 100 г;
  • Сметана 26 % жирності – 50 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Олія соняшникова без запаху – для обсмажування.

Процес приготування:

  • Манну крупу попередньо змішати з жирною сметаною і залишити на 15 хв. набрякнути. Сир розім’яти виделкою, додати в неї яйце, всипати цукор (можна додати трохи ваніліну, ванільного цукру або краплю ванільною есенції), додати 1 щіпку солі. Все ретельно перемішати.
  • Додати в сирну масу набряклу манку і ретельно вимісити.
  • Вийде однорідна нещільна маса, за консистенцією нагадує жирну сметану.
  • Широку нагріти сковороду з рослинним маслом на вогні середньої інтенсивності. Столовою ложкою набирати сирну масу і викладати в кипляче масло гіркою. Будуть утворюватися тонкі коржі.
  • Обсмажувати сирники з одного боку до рум’яного кольору, потім перевернути і смажити ще кілька хвилин з іншого боку.
  • Подавати сирні сирники зі згущеним молоком, варенням, сметаною або свіжими ягодами.
  • Приємного апетиту!