Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачні сирні сирники з манкою і родзинками
Відмінний варіант сніданку для дітей – це сирні сирники з додаванням родзинок. Всередині вони виходять злегка кремоподібними, що робить їх привабливими навіть для тих дітей, яких дуже нелегко нагодувати сиром.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Сир жирний – 0,5 кг;
Родзинки ‑ 70 г;
Цукор-пісок – 70 г;
Яйце куряче дрібне – 2 шт.;
Крупа манна – 3 ст. л.;
Борошно пшеничне – для панірування;
Олія соняшникова без запаху – для смаження.
Процес приготування:
Родзинки промити, висипати в миску. Залити його окропом або просто гарячою водою і залишити постояти 10 хв. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, а потім віджати руками. Викласти родзинки на паперовий рушник і остаточно обсушити.
Сир протерти через сито з дрібними отворами. Якщо в сирі занадто багато вологи, його потрібно попередньо викласти в марлю, складену вчетверо, зав’язати її вузликом і покласти під прес на 6 годин. У підсумку в марлі залишиться тільки суха сирна маса, а вся сироватка витече.
Перетертий сир перекласти в глибоку миску, додати цукровий пісок, перемішати.
Яйця розбити в миску до сирної маси, додати манну крупу, перемішати віночком до однорідності. Якщо маса рідкувата, додати ще 1 ст. л. манки.
Додати в суміш для сирників родзинки. Знову добре перемішати. Дати тісту для сирників постояти при кімнатній температурі і дійти протягом 10 хв.
Висипати на стіл просіяне борошно в кількості 3 ст. л. Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику порцію тіста і обвалювати в борошні, щоб виходили кульки. Залишити заготовки для сирників на столі ще на 10 хв, потім знову обваляти їх у залишках борошна.
Взяти широку сковороду великого діаметру, розігріти в ній рослинне дезодорована олія. Викладати злегка приплюснуті кружечки сирного тіста в масло і смажити з одного боку до появи рум’яної скоринки.
Перевернути сирники на інший бік і обсмажити до рум’яного кольору. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь. Загасити сирники під кришкою протягом 5 хв.
Подавати сирники з родзинками до столу, змастити сметаною або невеликою кількістю улюбленого варення.