Пишні сирники із сиру з манкою на сковороді – 7 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачні сирні сирники з манкою і родзинками

Відмінний варіант сніданку для дітей – це сирні сирники з додаванням родзинок. Всередині вони виходять злегка кремоподібними, що робить їх привабливими навіть для тих дітей, яких дуже нелегко нагодувати сиром.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 0,5 кг;
  • Родзинки ‑ 70 г;
  • Цукор-пісок – 70 г;
  • Яйце куряче дрібне – 2 шт.;
  • Крупа манна – 3 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – для панірування;
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.

Процес приготування:

  • Родзинки промити, висипати в миску. Залити його окропом або просто гарячою водою і залишити постояти 10 хв. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, а потім віджати руками. Викласти родзинки на паперовий рушник і остаточно обсушити.
  • Сир протерти через сито з дрібними отворами. Якщо в сирі занадто багато вологи, його потрібно попередньо викласти в марлю, складену вчетверо, зав’язати її вузликом і покласти під прес на 6 годин. У підсумку в марлі залишиться тільки суха сирна маса, а вся сироватка витече.
  • Перетертий сир перекласти в глибоку миску, додати цукровий пісок, перемішати.
  • Яйця розбити в миску до сирної маси, додати манну крупу, перемішати віночком до однорідності. Якщо маса рідкувата, додати ще 1 ст. л. манки.
  • Додати в суміш для сирників родзинки. Знову добре перемішати. Дати тісту для сирників постояти при кімнатній температурі і дійти протягом 10 хв.
  • Висипати на стіл просіяне борошно в кількості 3 ст. л. Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику порцію тіста і обвалювати в борошні, щоб виходили кульки. Залишити заготовки для сирників на столі ще на 10 хв, потім знову обваляти їх у залишках борошна.
  • Взяти широку сковороду великого діаметру, розігріти в ній рослинне дезодорована олія. Викладати злегка приплюснуті кружечки сирного тіста в масло і смажити з одного боку до появи рум’яної скоринки.
  • Перевернути сирники на інший бік і обсмажити до рум’яного кольору. Закрити сковороду кришкою, зменшити вогонь. Загасити сирники під кришкою протягом 5 хв.
  • Подавати сирники з родзинками до столу, змастити сметаною або невеликою кількістю улюбленого варення.
  • Приємного апетиту!