Огірки на зиму

Смачні солоні огірки на зиму в банках

Простий рецепт, з якого можна сміливо починати своє знайомство з консервацією. Незважаючи на найдоступніші і банальні інгредієнти, така страва обов’язково сподобається всім домочадцям, особливо якщо з’явиться на столі в сезон тотальної відсутності свіжих овочів. Огірочки потрібно брати або середні, або ж зовсім дрібні. Останні можна різати на 2 частини.
Інгредієнти:

  • 4 кг огірків;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 1 склянка оцту;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. чорного перцю;
  • 3 головки часнику.

Спосіб приготування:

  • Видалити огірків кінці, розрізати овочі вздовж на 4 частини, викласти в глибоку ємність.
  • Дрібно нарізати часник або натерти його на тертці.
  • Змішати оцет, цукор, сіль, перець і рослинне масло.
  • До огірків додати часник і залити все отриманим маринадом.
  • Наполягати овочі 7 годин в прохолоді.
  • Перекласти огірки в чисті банки, залити маринадом, що залишився в мисочці.
  • Прокип’ятити банки з огірками 10 хвилин, дати їм повністю охолонути догори дном.

Тепер ви знаєте, як готувати огірків на зиму. Приємного апетиту!
Огірки на зиму – це універсальний стратегічний запас, який дозволить в будь-який момент приготувати свої улюблені страви, не користуючись консервацією з супермаркету. Крім того, таке хрустке ласощі таїть в собі безліч вітамінів і може підняти настрій навіть в самий холодний вечір. Секретами, як приготувати огірки на зиму, поділяться досвідчені любителі зимових заготовок:

  • Щоб огірки стали більш міцними і пружними, перед тим як готувати, залиште на 4 години в прохолодній воді;
  • Щоб заздалегідь визначити, чи не буде гірчити огірок, потрібно спробувати саму темну частину свіжого плоду;
  • Для заготівлі на зиму краще всього вибрати огірки з пухирцями, чорними шипами і не занадто гладкою шкіркою;
  • Для засолювання та маринування вибирайте невеликі огірочки, інакше час приготування значно збільшиться. При цьому і смак у маленьких овочів значно приємніше, ніж у великих, оскільки великі огірки виводять спеціально для салатів, і вони втрачають приємний солодкуватий смак;
  • Для маринаду або розсолу дуже важливо хорошу якість води. В ідеалі використовувати джерельну або ж хоча б просто очищену, пропущену через фільтр;
  • Щоб баночки з огірками не тріснули при стерилізації, покладіть на дно каструльки, де ви будете їх кип’ятити, звичайну ганчірку;
  • Найбільші огірки з підготовленої партії потрібно класти на дно баночки, потім укладати плоди поменше. Якщо на дно овочі не поміщаються, потрібно поставити їх вертикально;
  • У рецептах використовуйте кам’яну сіль. Інші варіанти цієї приправи можуть призвести до того, що консервація вибухне, або ж занадто сильно розм’якшити плоди.