Огірки по-корейськи з морквою на зиму
Східні народи славляться своїми приголомшливими рецептами маринованих овочів. Огірки не стали винятком, і способів їх приготування у корейських кулінарів вистачить не на одну зиму. Цей рецепт дозволяє приготувати помірно гостру закуску, частина якої розійдеться по тарілках ще в процесі маринування. Вся справа в тому, що страва має дуже апетитним ароматом, перед яким неможливо встояти.
Інгредієнти:
- 2 кг огірків;
- 200 г моркви;
- 150 мл рослинного масла;
- 150 мл оцту;
- 2 головки часнику;
- 1 ст. л. приправи для моркви по-корейськи;
- 1 ст. л. солі;
- 50 г цукру.
Спосіб приготування:
- Моркву натерти на тертці, часник подрібнити, а огірки розрізати уздовж на четвертинки.
- Змішати в глибокій мисці огірки, часник і моркву.
- Додати до овочів сіль, цукор, рослинне масло, приправу і оцет.
- Все добре перемішати і залишити мисочку в прохолодному місці на 24 години.
- Простерилізувати банки, викласти в них огірки з морквою, залити залишками маринаду.
- Закрити банки кришками і стерилізувати 10 хвилин, потім швидко закатати.
- Остуджувати баночки догори дном, обгорнувши їх в теплий рушник.