Огірки на зиму

Огірки по-корейськи з морквою на зиму

Східні народи славляться своїми приголомшливими рецептами маринованих овочів. Огірки не стали винятком, і способів їх приготування у корейських кулінарів вистачить не на одну зиму. Цей рецепт дозволяє приготувати помірно гостру закуску, частина якої розійдеться по тарілках ще в процесі маринування. Вся справа в тому, що страва має дуже апетитним ароматом, перед яким неможливо встояти.
Інгредієнти:

  • 2 кг огірків;
  • 200 г моркви;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 150 мл оцту;
  • 2 головки часнику;
  • 1 ст. л. приправи для моркви по-корейськи;
  • 1 ст. л. солі;
  • 50 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Моркву натерти на тертці, часник подрібнити, а огірки розрізати уздовж на четвертинки.
  • Змішати в глибокій мисці огірки, часник і моркву.
  • Додати до овочів сіль, цукор, рослинне масло, приправу і оцет.
  • Все добре перемішати і залишити мисочку в прохолодному місці на 24 години.
  • Простерилізувати банки, викласти в них огірки з морквою, залити залишками маринаду.
  • Закрити банки кришками і стерилізувати 10 хвилин, потім швидко закатати.
  • Остуджувати баночки догори дном, обгорнувши їх в теплий рушник.