Огірки на зиму

Салат з огірків з гірчицею на зиму

Дуже смачний і легкий салатик, який стане справжньою знахідкою під час зимового авітамінозу. У нього при бажанні можна додати інші свіжі або мариновані овочі. Це блюдо зовсім не обов’язково зберігати в баночці – воно смачне навіть відразу після приготування. Якщо ж вам все-таки потрібні запаси на зиму, то салат без праці простоїть в прохолодному місці стільки, скільки знадобиться.
Інгредієнти:

  • 4 кг огірків;
  • 1 пучок петрушки;
  • ¾ Склянки рослинного масла;
  • 160 г французької гірчиці;
  • 3 головки часнику;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка оцту;
  • 80 г солі;
  • Суміш перців.

Спосіб приготування:

  • Огірки промити, розрізати на 4 частини (вздовж) і викласти в глибоку миску.
  • Додати до огірків дрібно нарізану петрушку і подрібнений часник.
  • Заправити салат оцтом, гірчицею і рослинним маслом, посолити і поперчити.
  • Висипати в ту ж ємність цукор, все ретельно перемішати.
  • Періодично перемішуючи вміст мисочки, дати овочам настоятися 3-4 години.
  • Промити і висушити баночки, викласти в них огірочки, залити соком, який накопичився на дні миски.
  • Стерилізувати банки з огірками 7 хвилин.
  • Закатати банки кришками, перевернути.
  • Після охолодження зберігати огірки в прохолодному місці.