Салат з огірків з гірчицею на зиму
Дуже смачний і легкий салатик, який стане справжньою знахідкою під час зимового авітамінозу. У нього при бажанні можна додати інші свіжі або мариновані овочі. Це блюдо зовсім не обов’язково зберігати в баночці – воно смачне навіть відразу після приготування. Якщо ж вам все-таки потрібні запаси на зиму, то салат без праці простоїть в прохолодному місці стільки, скільки знадобиться.
Інгредієнти:
- 4 кг огірків;
- 1 пучок петрушки;
- ¾ Склянки рослинного масла;
- 160 г французької гірчиці;
- 3 головки часнику;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка оцту;
- 80 г солі;
- Суміш перців.
Спосіб приготування:
- Огірки промити, розрізати на 4 частини (вздовж) і викласти в глибоку миску.
- Додати до огірків дрібно нарізану петрушку і подрібнений часник.
- Заправити салат оцтом, гірчицею і рослинним маслом, посолити і поперчити.
- Висипати в ту ж ємність цукор, все ретельно перемішати.
- Періодично перемішуючи вміст мисочки, дати овочам настоятися 3-4 години.
- Промити і висушити баночки, викласти в них огірочки, залити соком, який накопичився на дні миски.
- Стерилізувати банки з огірками 7 хвилин.
- Закатати банки кришками, перевернути.
- Після охолодження зберігати огірки в прохолодному місці.