Огірки на зиму

Засолювання огірків на зиму на літрову банку

Готувати огірки в літрових банках дуже зручно і практично. По-перше, не доведеться тягати тяжкості, переставляючи консервацію з кухні в льох і назад, по-друге, такий обсяг ідеально підходить для разового приготування будь-якого страви або подання у вигляді закуски. Розмір баночки ніяк не вплине на смак страви, тому, якщо вам так зручніше, можете збільшувати інгредієнти строго пропорційно і використовувати ту тару, яка вам до душі.
Інгредієнти:

  • Огірки (скільки поміститься в баночку);
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 бутон гвоздики;
  • 1 парасольку кропу;
  • 1ч. л. оцтової кислоти;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 л води.

Спосіб приготування:

  • Огірки замочити на кілька годин у холодній воді, потім промити.
  • Банки простерилізувати, прокип’ятити кришки (залізні).
  • В баночку викласти один лавровий листочки, гвоздику, зубчик часнику, чорний і запашний перець.
  • Наповнити баночку огірками, зверху покласти другий лавровий лист, парасолька кропу і часник.
  • Закип’ятити воду, додати в неї цукор і сіль, перемішати і ще раз закип’ятити.
  • Залити розсолом огірки, накрити кришками.
  • Переставити баночку в каструлю з киплячою водою і стерилізувати 7 хвилин.
  • Після стерилізації додати в баночку оцтову кислоту, після чого закатати.
  • Перевернути банку на кришечку, укутати рушником і дочекатися повного охолодження.