Салат з огірків і помідорів з цибулею на зиму
Повноцінний овочевий салатик, за якого всі так сумують у холодну пору року. До нього не доведеться додавати ніяких додаткових інгредієнтів. Перед подачею на стіл досить просто перекласти його з баночки в красиву салатницю. Важливо нарізати всі овочі невеликими шматочками, щоб вони швидко ввібрали маринад.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів;
- 1 кг огірків;
- 5000 г моркви;
- 500 г цибулі;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- 2 ст. л. солі;
- 5 ст. л. рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками цибулю, помідори – невеликими часточками, огірки – кружечками.
- Моркву натерти на крупній тертці і змішати з огірками та цибулею.
- Отриману овочеву суміш тушкувати на плиті 15 хвилин.
- Додати помідори, продовжувати гасіння ще 10 хвилин.
- Заправити салат оцтом і олією, додати сіль і ретельно перемішати.
- Банки для консервації прокип’ятити.
- У гарячі банки утрамбувати гарячий салат, закрити кришками.
- Перевернути готові заготовки догори дном, дати охолонути.