Огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Усі люблять, коли мариновані огірочки виходять пружними і хрусткими. Щоб у вас вийшло таке страву, потрібно вибрати молоді овочі невеликого розміру. У них практично не буває пустот, тому вони чудово тримають форму, а в готовому стані – приємно хрумтять.
Інгредієнти:

  • 8 огірків;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 1 лист хрону;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 парасольки кропу;
  • 1 ч. л. столового оцту;
  • 1 ч. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Огірки замочити в холодній воді на 5 годин.
  • Баночки ретельно промити, на дно кожної викласти по листочку хрону.
  • Додати перець горошком, парасольки кропу і очищений часник.
  • У банку щільно утрамбувати огірки.
  • Закип’ятити воду в чайнику, залити огірки окропом і закрити банки кришками.
  • Через 5 хвилин воду з банок знову перелити в каструлю, довести до кипіння.
  • В баночки додати сіль і цукор, по 2 лаврових листки і столовій ложці оцту.
  • Залити вміст баночок окропом і знову закатати кришками.
  • Перевернути банки вниз кришками, дати повністю охолонути.