Хрусткі мариновані огірки на зиму
Усі люблять, коли мариновані огірочки виходять пружними і хрусткими. Щоб у вас вийшло таке страву, потрібно вибрати молоді овочі невеликого розміру. У них практично не буває пустот, тому вони чудово тримають форму, а в готовому стані – приємно хрумтять.
Інгредієнти:
- 8 огірків;
- 1 ч. л. солі;
- 3 зубчики часнику;
- 4 горошини чорного перцю;
- 1 лист хрону;
- 2 лаврових листа;
- 2 парасольки кропу;
- 1 ч. л. столового оцту;
- 1 ч. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Огірки замочити в холодній воді на 5 годин.
- Баночки ретельно промити, на дно кожної викласти по листочку хрону.
- Додати перець горошком, парасольки кропу і очищений часник.
- У банку щільно утрамбувати огірки.
- Закип’ятити воду в чайнику, залити огірки окропом і закрити банки кришками.
- Через 5 хвилин воду з банок знову перелити в каструлю, довести до кипіння.
- В баночки додати сіль і цукор, по 2 лаврових листки і столовій ложці оцту.
- Залити вміст баночок окропом і знову закатати кришками.
- Перевернути банки вниз кришками, дати повністю охолонути.