Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Млинці на молоці та воді без додавання яєць

Якщо захотілося млинців, а яєць вдома не виявилося, не поспішайте бігти в магазин тільки за цим продуктом, можна чудово обійтися без нього. Млинці, приготовані без яєць, нічим не поступаються класичним млинців. Таке блюдо також припаде до смаку тим, хто страждає алергією на курячий жовток.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 410 г;
  • Вода – 200 мл;
  • Молоко – 200 мл;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Рослинна олія рафінована – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Змішати воду і молоко в глибокому посуді, де буде готуватися тісто.
  • Всипати до молока з водою сіль та цукровий пісок, добре перемішати до розчинення крупинок.
  • Борошно просіяти кілька разів в окрему миску. Невеликими порціями поступово підсипати в тісто, інтенсивно розмішуючи віночком або збиваючи тісто міксером, щоб усунути грудочки.
  • Соду погасити оцтом і влити в тісто.
  • Половину рослинного масла вилити в тісто і розмішати, накрити рушником і дати постояти 10 хв., щоб інгредієнти остаточно об’єдналися один з одним. Тісто по своїй текстурі буде нагадувати рідку сметану.
  • Другу половину соняшникової олії вилити в чисту суху чашку (воно послужить для змазування сковороди). Обов’язково потрібно простежити за тим, щоб чашка була повністю сухий, інакше через крапель води в чашці згодом, масло на сковороді почне стріляти.
  • Чавунну сковороду невеликого розміру розжарити на сильному вогні, змастити рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика.
  • Вогонь зменшити до середнього. Наливати на сковороду по 1 черпаку тіста і швидко розподіляти його по колу, повертаючи сковороду.
  • Коли поверхню млинця стане матовою і покриється дірочками, акуратно перевернути млинець і смажити його з іншого боку кілька секунд.
  • Млинці скласти акуратною стопкою і в гарячому вигляді подати до столу.
  • Приємного апетиту!