Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Простий рецепт пишних товстих млинців на молоці

Якщо ви шукали ідеальний рецепт пишних млинців з додаванням молока, то ось вони: товсті, пористі, вони здатні як губка вбирати різні соуси. Крім того, ідеально підходять і до несолодким сніданків на зразок яєчні з беконом.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Молоко жирне – 320 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукровий пісок – 4 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • Масло вершкове – ¼ пачки.

Процес приготування:

  • Яйця розбити в миску, де буде готуватися тісто для млинців. Додати туди молоко, цукровий пісок, сіль. Розмішати до однорідності і розчинення кристалів цукру.
  • Окремо в посуд просіяти борошно, змішану з розпушувачем.
  • Додавати борошно по кілька ложок в тісто, щоразу збиваючи вінчиком, міксером або виделкою, щоб уникнути утворення грудочок.
  • Вершкове масло розтопити імпульсами в мікрохвильовці і додати в тісто, розмішати. Дати постояти приблизно 7-10 хв.
  • За цей час потрібно розігріти на середньому вогні товстостінну сковороду. Змастити її поверхню олією.
  • Наливати близько 1,5 ст. л. тесту і, нахиляючи сковороду, по колу розподіляти тісто. Товщина млинця буде приблизно 3-4 мм.
  • Випікати на середньому вогні близько 1 хв, після чого перевертати і допікати ще 1 хв.
  • Подавати млинці в гарячому вигляді з повидлом, медом, кленовим сиропом. Добре такі млинці поєднуються також з яєчнею, смаженими ковбасками або ікрою.
  • Приємного апетиту!