Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування солодких млинців на молоці

Тонкі солодкі млинці на молоці ідеально підходять для будь-яких солодких начинок: фруктових, сирних, шоколадних. До такої страви точно не залишаться байдужими діти.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко жирне – 230 мл;
  • Вода очищена – 230 мл;
  • Борошно пшеничне – 230 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • Ванільний цукор – 1 пачка;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л. в тісто + для смаження.

Процес приготування:

  • Яйця в глибокому посуді змішати з водою, цукровим піском і ванільним цукром, сіллю і молоком, збити блендером або міксером до однорідності.
  • У суміш потроху просіяти пшеничне борошно, періодично збивати, розбиваючи грудочки.
  • Влити в тісто олію і розмішати, дати постояти близько 10 хвилин, поки нагрівається сковорода.
  • Розжарити на сильному вогні чавунну млинцеву сковороду. Підготувати черпак і силіконову кисть, залишки рослинного масла вилити в суху чашку.
  • Розігріту сковороду покрити мінімальним шаром рослинного масла за допомогою пензля. Вилити на поверхню черпак тіста, повертати сковороду по колу, поки тісто не розтечеться у вигляді млинця.
  • Обсмажувати млинець з одного боку, поки краю не стануть ламкими, а низ млинця злегка підрум’яниться.
  • Акуратно перевернути млинець гнучкої силіконової лопаткою на іншу сторону і обсмажувати ще кілька секунд.
  • Обсмажити, таким чином, всі млинці. Якщо млинці потрібно загорнути начинку, то варто дочекатися їх часткового охолодження.
  • Такі млинці згодом легко можна підігріти в мікрохвильовій печі.
  • Приємного апетиту!