Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування солодких млинців на молоці
Тонкі солодкі млинці на молоці ідеально підходять для будь-яких солодких начинок: фруктових, сирних, шоколадних. До такої страви точно не залишаться байдужими діти.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Молоко жирне – 230 мл;
Вода очищена – 230 мл;
Борошно пшеничне – 230 г;
Яйця курячі – 3 шт.;
Цукровий пісок – 2 ст. л.;
Ванільний цукор – 1 пачка;
Сіль – 0,5 ч. л.;
Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л. в тісто + для смаження.
Процес приготування:
Яйця в глибокому посуді змішати з водою, цукровим піском і ванільним цукром, сіллю і молоком, збити блендером або міксером до однорідності.
У суміш потроху просіяти пшеничне борошно, періодично збивати, розбиваючи грудочки.
Влити в тісто олію і розмішати, дати постояти близько 10 хвилин, поки нагрівається сковорода.
Розжарити на сильному вогні чавунну млинцеву сковороду. Підготувати черпак і силіконову кисть, залишки рослинного масла вилити в суху чашку.
Розігріту сковороду покрити мінімальним шаром рослинного масла за допомогою пензля. Вилити на поверхню черпак тіста, повертати сковороду по колу, поки тісто не розтечеться у вигляді млинця.
Обсмажувати млинець з одного боку, поки краю не стануть ламкими, а низ млинця злегка підрум’яниться.
Акуратно перевернути млинець гнучкої силіконової лопаткою на іншу сторону і обсмажувати ще кілька секунд.
Обсмажити, таким чином, всі млинці. Якщо млинці потрібно загорнути начинку, то варто дочекатися їх часткового охолодження.
Такі млинці згодом легко можна підігріти в мікрохвильовій печі.