Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт дріжджових млинців на молоці

У спогадах багатьох дітей найсмачнішими були бабусині млинці, які пеклися на дріжджах. І дійсно, такі млинці виходять пишними, м’якими, ажурними. Хочеш – з салом їж, хочеш – в згущене молоко маку.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки;
  • Молоко – 1 л;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сметана 15 % жирності – 4 ст. л.;
  • Дріжджі свіжі – 30 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Молоко нагріти до теплого стану (важливо не перегріти і не залишити прохолодним). Свіжі дріжджі поламати на шматочки, перетерти між пальцями і розмішати в молоці. Акуратно порціями всипати просіяне борошно, розмішати, щоб не було грудочок. Накрити посуд з тістом рушником і залишити в теплому місці, де немає протягів, підніматися протягом 1 години. Якщо свіжі дріжджі потрібно замінити сухими, то останніх можна взяти 1 пакетик, однак змішувати їх потрібно відразу безпосередньо з борошном.
  • Яйця розбити в миску. Всипати туди ж цукровий пісок, сіль, додати сметану і все разом збити.
  • З’єднати піднялася опару з борошна, молока і дріжджів з яєчною сумішшю, все перемішати до об’єднання. Залишити тісто постояти і піднятися ще на півгодини.
  • На сильному вогні розжарити сковороду, змастити її олією.
  • Наливати невелику кількість тіста на сковороду, при появі дірочок на поверхні перевертати лопаткою млинець на іншу сторону. Чим менше тесту спочатку виливається на сковорідку, тим тонше будуть млинці.
  • Кожен млинець змастити вершковим маслом і скласти в стопку.
  • Приємного апетиту!