Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Дуже простий і смачний рецепт млинців на сухому молоці

Дуже зручно тримати у себе вдома такий напівфабрикат, як сухе молоко: при правильному зберіганні воно довго не псується, його завжди можна розвести водою і приготувати тонкі ніжні млинці. Відмінностей від млинців на звичайному коров’ячому молоці за смаком немає зовсім.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Молоко сухе – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Тепла Вода (кип’ячена) – 600 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукор – 4 ч. л.;
  • Розпушувач – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки.

Процес приготування:

  • У широкій мисці змішати сухе молоко, борошно і розпушувач, добре перемішати. Борошно потрібно заздалегідь просіяти кілька разів, це впливає на легкість млинчиків.
  • Додати в суху суміш теплу кип’ячену воду, розмішати. Залишити на 1 годину, щоб клейковина в борошні почала працювати. Грудочки тіста на даному етапі розмішувати до зникнення не обов’язково.
  • Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку тіста яйця, сіль, цукровий пісок. Все дуже ретельно перемішати або збити міксером, щоб прибрати навіть самі дрібні грудочки тіста.
  • Невелику сковороду з товстим дном і стінками розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.
  • Змастити поверхню сковороди тонким шаром рослинного масла без запаху або шматочком несолоного сала, наколотим на виделку.
  • Влити в сковороду декілька ложок тесту, але так, щоб млинець в результаті вийшов тонким. Похитуючи сковороду з боку в бік, розподілити тісто рівномірно.
  • Випікати млинці на одній стороні близько 10-15 сек., потім перевернути і продовжувати смажити його на іншій стороні приблизно стільки ж. Те ж саме зробити і з рештою тестом.
  • Млинці подавати до чаю, кави або какао, присмачивши їх солодкими соусами або нафаршировав солоною начинкою і обсмаживши у вершковому маслі.
  • Приємного апетиту!