Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково
Дуже смачні млинці на кислому молоці
Корисний рецепт для економних господинь: у тісто можна використовувати скисле молоко або кефір, а можна додати і те, і те навпіл. Млинці виходять дуже смачними, з легкою кислинкою і вершковим присмаком.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 210 г;
Яйця курячі С2 – 3 шт.;
Молоко кисле – 500 мл;
Цукровий пісок – 2 ст. л.;
Кухонна сіль – 0,5 ч. л.;
Ванілін – щіпка;
Соняшникова олія дезодорована – 5 ст. л.
Процес приготування:
Дрібні яйця розбити в чашку по одному, щоб перевірити на свіжість. Потім змішати і відправити у велику посуд.
Туди ж всипати сіль з цукровим піском. Збити всю масу за допомогою міксера або віночка до однорідності. Якщо млинці потрібні якнайсолодше, потрібно додати трохи більше цукру.
Вилити в тісто половину кислого молока, перемішати до об’єднання.
Попередньо просіяне борошно з дрібкою ваніліну по ложці додавати в тісто, збивати кожен раз, щоб не з’явилися грудочки.
Коли вся мука додана, вилити в тісто інше кисле молоко і збити все міксером. Тісто має бути рідким.
Влити 2-3 ст. л. рослинного масла в тісто, перемішати і залишити постояти на столі, накривши рушником, близько 5 хв.
Чавунну сковороду розігріти на плиті, змастити за допомогою силіконової кисті частиною залишився рослинного масла. Масла не повинно бути багато, інакше при розподілі тесту з сковороді воно не дасть млинцю лягти рівно.
Налити кілька столових ложок тесту в сковороду, розподілити тісто по колу і смажити блін близько 25 сек.
Перевернути млинець силіконової лопаткою і смажити з іншого боку ще приблизно 7-10 сек.
Готові млинці подавати з варенням, медом, сметаною з цукром.