Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Класичний рецепт млинців на 1 літр молока з яйцями

З такої кількості молока виходить велика кількість млинців, тому для їх приготування необхідно наявність вільного часу і бажано використовувати 2 сковороди, щоб прискорити процес. Така кількість млинців добре готувати для великої компанії або до свята, наприклад до Масниці.

Час готування: 1 год.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Молоко жирне – 1 л;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Борошно пшеничне – 280 м;
  • Цукор – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Сода, гашене оцтом, ‑ на кінчику ножа;
  • Соняшникову олію рафіновану – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – за бажанням для промазки.

Процес приготування:

  • Курячі яйця кімнатної температури збити з цукровим піском і сіллю. Додати 4 ст. л. соняшникової олії без запаху і добре перемішати.
  • Молоко злегка підігріти і вилити половину в яєчну суміш, розмішати.
  • Потроху додати все борошно, попередньо просіяне в окремий посуд. Ретельно все розмішати вінчиком або пробити міксером до однорідності. Маса вийде густий.
  • Поступово влити молоко, що залишилося, все розмішати до однорідного стану, щоб вийшло досить рідке тісто без грудочок.
  • Залишити тісто при кімнатній температурі на 10-15 хв., щоб інгредієнти стали працювати один з одним.
  • Сковороду для млинців поставити на максимальний вогонь і розжарити. Змастити її поверхню олією з допомогою силіконової пензлики (робити так перед випіканням кожного млинця).
  • Вилити на гарячу сковороду черпак тіста і розподілити по колу. Коли поверхню млинця схопиться, перевернути його і обсмажити з іншого боку. На кожну сторону йде близько 20 сек.
  • Готовий млинець змастити шматочком вершкового масла.
  • Обсмажити, таким чином, всі млинці, промазати маслом і скласти стопкою.
  • Приємного апетиту!