Млинці на молоці – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково
Класичний рецепт млинців на 1 літр молока з яйцями
З такої кількості молока виходить велика кількість млинців, тому для їх приготування необхідно наявність вільного часу і бажано використовувати 2 сковороди, щоб прискорити процес. Така кількість млинців добре готувати для великої компанії або до свята, наприклад до Масниці.
Час готування: 1 год.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
Молоко жирне – 1 л;
Яйця курячі – 2 шт.;
Борошно пшеничне – 280 м;
Цукор – 3 ст. л.;
Сіль – 1 ч. л.;
Сода, гашене оцтом, ‑ на кінчику ножа;
Соняшникову олію рафіновану – 4 ст. л.;
Масло вершкове – за бажанням для промазки.
Процес приготування:
Курячі яйця кімнатної температури збити з цукровим піском і сіллю. Додати 4 ст. л. соняшникової олії без запаху і добре перемішати.
Молоко злегка підігріти і вилити половину в яєчну суміш, розмішати.
Потроху додати все борошно, попередньо просіяне в окремий посуд. Ретельно все розмішати вінчиком або пробити міксером до однорідності. Маса вийде густий.
Поступово влити молоко, що залишилося, все розмішати до однорідного стану, щоб вийшло досить рідке тісто без грудочок.
Залишити тісто при кімнатній температурі на 10-15 хв., щоб інгредієнти стали працювати один з одним.
Сковороду для млинців поставити на максимальний вогонь і розжарити. Змастити її поверхню олією з допомогою силіконової пензлики (робити так перед випіканням кожного млинця).
Вилити на гарячу сковороду черпак тіста і розподілити по колу. Коли поверхню млинця схопиться, перевернути його і обсмажити з іншого боку. На кожну сторону йде близько 20 сек.