Маринований часник

Перець, маринована з часником та олією

Часто болгарський перець маринують цілком, або ж фарширують його різноманітними начинками. У цьому ж рецепті його готують смужками, просто змішуючи з іншими інгредієнтами, як салат. Це набагато прискорює процес маринування, анітрохи не шкодячи смаку страви.
Інгредієнти:

  • 1 кг болгарського перцю;
  • 1 л води;
  • ½ Ч. л. чорного меленого перцю;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 3 лаврових листа;
  • 1 червоний гострий перець;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2 ст. л. солі;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • ½ Склянки цукру.

Спосіб приготування:

  • Перці очистити від насіння і плодоніжок, промити і нарізати смужками середньої товщини.
  • Викласти нарізаний перець в каструлю, залити водою і довести її до кипіння.
  • Дрібно нарізати гострий перчик.
  • Часник почистити, розділити на окремі зубчики.
  • В стерилізовані банки на дно викласти часник і гострий перець.
  • Після закипання води в каструльці, дістати з неї перець і покласти його в баночку.
  • У воду ж налити рослинне масло, додати сіль, цукор, лавровий лист, мелений перець і перець горошком, перешкодити.
  • Знову довести воду до кипіння, потім залити маринадом перець з часником.
  • Закатати банки кришками і укутати ковдрою.
  • Коли баночки охолонуть, ковдру прибрати, а саму консервацію переставити у прохолодне місце.

Тепер ви знаєте, як готувати мариновані стрілки часнику. Приємного апетиту!
Маринований часник – це запас імунітету на зиму, який не тільки збереже вам здоров’я, але і подарує безліч смачних кулінарних ідей. Такий продукт прикрашає собою практично будь-яку страву, чи то суп, салат або м’ясне частування. Можна швидко зробити часник для одного застілля, або ж відразу заготовити багато баночок з улюбленим ласощами. Головне, перед тим, як приготувати маринований часник, прочитати і запам’ятати кілька корисних кулінарних нотаток:

  • Якщо ви хочете замаринувати стрілки, то їх слід зібрати ще до того моменту, коли у часнику наллється головка;
  • Якщо ви використовуєте чесок разом з іншими овочами не тільки у вигляді приправи, але і як повноцінний інгредієнт салату, то краще залишити його у вигляді цілих зубчиків, інакше він може перетворитися в кашку за час маринування інших інгредієнтів;
  • Секрет смачного маринованого часнику і його здатності тримати форму полягає в особливій тепловій обробці. Перед тим, як маринувати, його потрібно спочатку потримати 2-3 хвилини в окропі, а потім – у крижаній воді до повного охолодження;
  • Чим дрібніше ви будете нарізати овочі і сам часник, тим швидше все промаринується. Тим не менш, великі шматочки будуть більш соковитими, тому вибір залишається за кулінаром.