Маринований часник

Гострі зелені помідори, мариновані з часником

Недоспевшие помідори – це не зіпсований врожай, а особливий пікантний делікатес. Вони дуже смачні і соковиті, а разом з часником ще й просочуються неповторним ароматом. Плюс цього рецепту в тому, що банки не доведеться влаштовувати, що явно зменшить час, проведений на кухні. Смачно такі помідори маринувати в діжці, якщо раптом такий опиниться під рукою. Можна залишити і помідори, і часник цілими, але тоді процес маринування займе до 2х місяців.
Інгредієнти:

  • 1 кг зелених помідорів;
  • 2 суцвіття кропу;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 гострий перчик;
  • 50 г солі на кожен літр води;
  • Листя хрону.

Спосіб приготування:

  • Помідори промити і нарізати четвертинками.
  • Часник почистити і нарізати товстими пластинками.
  • Гострий перець нарізати смужками.
  • На дно банки покласти листя хрону і трохи кропу.
  • Викласти перший шар помідорів, знову накрити його зеленню і кинути в банку пару платівок часнику.
  • Додати частину гострого перцю, знову викласти помідори.
  • Продовжувати процес, поки не заповниться банку.
  • Сіль додати в холодну воду, перемішати і дати розсолу настоятися.
  • Додати заливку в банку і залишити помідори в прохолодному місці на 3-5 днів, залежно від величини плодів.