Гострі зелені помідори, мариновані з часником
Недоспевшие помідори – це не зіпсований врожай, а особливий пікантний делікатес. Вони дуже смачні і соковиті, а разом з часником ще й просочуються неповторним ароматом. Плюс цього рецепту в тому, що банки не доведеться влаштовувати, що явно зменшить час, проведений на кухні. Смачно такі помідори маринувати в діжці, якщо раптом такий опиниться під рукою. Можна залишити і помідори, і часник цілими, але тоді процес маринування займе до 2х місяців.
Інгредієнти:
- 1 кг зелених помідорів;
- 2 суцвіття кропу;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 гострий перчик;
- 50 г солі на кожен літр води;
- Листя хрону.
Спосіб приготування:
- Помідори промити і нарізати четвертинками.
- Часник почистити і нарізати товстими пластинками.
- Гострий перець нарізати смужками.
- На дно банки покласти листя хрону і трохи кропу.
- Викласти перший шар помідорів, знову накрити його зеленню і кинути в банку пару платівок часнику.
- Додати частину гострого перцю, знову викласти помідори.
- Продовжувати процес, поки не заповниться банку.
- Сіль додати в холодну воду, перемішати і дати розсолу настоятися.
- Додати заливку в банку і залишити помідори в прохолодному місці на 3-5 днів, залежно від величини плодів.