Мариновані стрілки часнику в оцті
Стрілки – це стебла молодого часнику. В них міститься найбільше вітамінів і, крім того, вони володіють прекрасним смаком. Це блюдо можна подавати до столу як самостійну закуску, або ж додати до будь-якого іншого страви в якості приправи. Зазначеної кількості продуктів вистачить на 3 півлітрові баночки, які необхідно попередньо стерилізувати.
Інгредієнти:
- 900 г стрілок часнику;
- 1 л води;
- 50 г солі;
- 50 г цукру;
- 100 мл оцту.
Спосіб приготування:
- Банки промити, прогріти і відставити в сторону.
- Зрізати зі стрілок головки часнику, самі стрілки нарізати шматочками по 10 см в довжину.
- У каструльці закип’ятити воду і помістити в неї всі стрілки.
- Коли вода знову закипить, потримати в ній часник ще 2-3 хвилини, потім дістати і викласти в миску.
- Залити стрілки холодною водою, дати трохи постояти.
- Коли часник охолоне, перекласти його в баночки, щільно утрамбуйте.
- У каструльку вилити літр води, додати сіль і цукор і кип’ятити все 2 хвилини.
- Зняти каструльку з вогню, додати в маринад оцет, перешкодити.
- Додати отриману заливку в банки, наповнивши їх до самого верху.
- Закатати банки, обгорнути теплим рушником і дати повністю охолонути