Маринований часник

Мариновані стрілки часнику в оцті

Стрілки – це стебла молодого часнику. В них міститься найбільше вітамінів і, крім того, вони володіють прекрасним смаком. Це блюдо можна подавати до столу як самостійну закуску, або ж додати до будь-якого іншого страви в якості приправи. Зазначеної кількості продуктів вистачить на 3 півлітрові баночки, які необхідно попередньо стерилізувати.
Інгредієнти:

  • 900 г стрілок часнику;
  • 1 л води;
  • 50 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 100 мл оцту.

Спосіб приготування:

  • Банки промити, прогріти і відставити в сторону.
  • Зрізати зі стрілок головки часнику, самі стрілки нарізати шматочками по 10 см в довжину.
  • У каструльці закип’ятити воду і помістити в неї всі стрілки.
  • Коли вода знову закипить, потримати в ній часник ще 2-3 хвилини, потім дістати і викласти в миску.
  • Залити стрілки холодною водою, дати трохи постояти.
  • Коли часник охолоне, перекласти його в баночки, щільно утрамбуйте.
  • У каструльку вилити літр води, додати сіль і цукор і кип’ятити все 2 хвилини.
  • Зняти каструльку з вогню, додати в маринад оцет, перешкодити.
  • Додати отриману заливку в банки, наповнивши їх до самого верху.
  • Закатати банки, обгорнути теплим рушником і дати повністю охолонути