Маринований часник

Солодкі сливи, мариновані з часником

Здавалося б, часник зі сливами – це два абсолютно непоєднуваних продукту, але при правильному приготуванні вони перетворюються на приголомшливу закуску. Таке блюдо вже точно допоможе здивувати гостей! Для маринування потрібно використовувати стиглу сливу, але важливо стежити, щоб плоди не були м’які. Відмінно підійде сорт «угорка», представники якого чудово тримають форму і володіють нейтральним смаком без яскраво вираженої солодощі або кислоти.
Інгредієнти:

  • 2 кг сливи;
  • 3 головки часнику;
  • 100 мл оцту;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 3 шматочка гвоздики;
  • 300 г цукру;
  • 750 мл води.

Спосіб приготування:

  • Із слив акуратно дістати кісточки, а на їх місце покласти по одному зубчику часнику очищеного.
  • Викласти «фаршировані» сливи в стерилізовані баночки.
  • Воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, запашний перець і гвоздику.
  • Кип’ятити воду з прянощами 4 хвилини, потім вимкнути вогонь.
  • Додати в каструльку оцет, добре перемішати, залишити на 7 годин при кімнатній температурі.
  • Маринад знову закип’ятити і залити їм сливи, закупорити банки.
  • Перевернути банки догори дном і дати їм повністю охолонути.
  • Зберігати консервацію в прохолодному місці.